Savjeti bogatih i uspješnih ljudi: "Novac trošite na iskustva, a ne na stvari"

Uspjeh nije količina novca koju neko zaradi, već količina dobrih djela i sposobnost da se živi lagodno.


1. 'Iskoristi svaki dan godišnjeg odmora': Nikki Borchardt Campbell - odvjetnica i direktorica udruženja 'National American Indian Court Judges' Otkako sam odlučila postati odvjetnica, slijedila sam svoj cilj predano. Ali, gledajući sada unatrag, voljela bih da sam sama sebi dala više predaha. Rekla bih svojoj mlađoj sebi da ne brine koliko brzo se penje na profesionalnoj ljestvici.

Sve dok ste vjerni osnovnim vrijednostima i nastojite činiti dobro s dobrim namjerama, vaš će rad govoriti sam za sebe. Odvojite vrijeme za stvari izvan posla, iskoristite svaki dan godišnjeg odmora! Otiđite na medeni mjesec! Kada se vratite, posao će i dalje biti tu.



2. 'Nije važno kolika ti je težina, već koliko si zdrava': Teddi Mellencamp - zvijezda serijala 'Real Housewives of Beverly Hills' i osnivačica tvrtke 'All In' koja se bavi zdravljem i wellnessom Odrastala sam kao jahačica nacionalnog ranga pa sam se kao sportaš fokusirala na jahanje, a ne na ono što sam unosila u svoje tijelo.

No, to ne znači da su mi prehrambene navike bile zdrave. U Los Angeles sam se preselila sama u dobi od 17 godina, bila sam tjeskobna i loše se hranila jer mi je hrana bila utjeha. Težina mi je stalno varirala, imala sam između 27 i 36 kilograma viška. Iskušavala sam razne dijete, a kada sam mršavjela, to nisam radila na zdravi način.



3. 'Novac treba trošiti na iskustva, a ne na stvari': Dawn Burnett - spisateljica, terapeutkinja i savjetnica za razvode. Jedno sam naučila kroz vlastita iskustva i pomažući svojim klijentima - da su sjećanja daleko važnija od stvari. Odrastajući, poput puno mladih ljudi, željela sam sve zabavne uređaje i lijepu odjeću koju su imali moji prijatelji.

Ali, život mi se promijenio kada me pijani vozač udario i umalo ubio. To što sam skoro umrla pomoglo mi je shvatiti pravi smisao života i važnost vremena. Voljela bih da mogu reći mlađoj sebi da troši novac na iskustva i živi minimalistički kada su stvari u pitanju. Stvari se pokvare i izgube, prodajemo ih za par kuna. Vrijeme je nešto što nikada ne možemo vratiti, a sjećanja traju cijeli život.

5. 'Intuiciju treba slušati': Judi Sheppard Missett, osnivačica i izvršna direktorica tvrtke 'Jazzercise' Od malih nogu nas često uče slušati druge i stavljati njihova mišljena ispred svojih. Ali, kroz desetljeća kako sam uspješna poslovna žena naučila sam da me nitko ne poznaje bolje od mene same.

Rekla bih svojoj mlađoj sebi da sluša svoje vlastite instinkte i intuiciju, te da bude hrabra. I dalje je važno koristiti glavu pri donošenju odluka, ali ne treba umanjivati osjećaje u svojem srcu. Rekla bih joj da, nakon odluke što je najbolje za nju, treba to slijediti strastveno, snalažljivo i, što je najvažnije, milostivo.

Pokreće Blogger.