Priča koju vrijedi čuti: "Nemoj postati kao ona osoba koja te je povrijedila"

Život postavlja svoje prepreke i granice koje nas uče važni lekciju kada dođemo do njih, i rastemo.


Kad stvari u životu ne idu onako kako to svim srcem želiš, imaš dvije opcije. Možeš nastaviti dalje s pozitivnim stavom i naučiti nešto iz tragedije ili se možeš sažaljevati i razmišljati što bi bilo kad bi bilo te živjeti u jadu i bijedi koju si stvaraš. Dugo mi je trebalo da to shvatim, ali većinu boli u životu uzrokovala sam sama sebi.

To je bila nekontrolirajuća patnja mog unutarnjeg svijeta, pogoršana mojim načinom razmišljanja. Mnogo je štete nastalo jer sam odabrala misliti negativno o svom životu. Iako nisam imala moć i kontrolu nad okolnostima, imala sam moć nad svojim pogledom na svijet, ali kao da nisam željela imati. Svatko ima svoje probleme i prepreke u životu.



Ničiji problemi nisu manje važni samo zato što ti misliš da su tvoji strašniji. Svačiji problemi su važni jer svatko osjeća drugačije i nosi se s boli drugačije. Ono što možemo učiniti je da ne dopustimo tim iskustvima da nas promijene na gore.

Ne možemo dopustiti nekome tko nas ne voli kako bi trebao, da nam uzme svu nadu i želju za ljubavi, samo da bi za sebe pronašao novu, bolju ljubav. Nemoj odustati od ljubavi zato što si bila povrijeđena, nemoj postati osoba koja će povrijediti druge.



To nije u redu prema toj osobi niti prema tebi jer vaša srca će se oporaviti i netko će vas ponovno voljeti. Voljet će sve tvoje slomljene dijelove i ti ćeš voljeti njegove. Nemoj dopustiti onome tko te slomio da promijeni način na koji voliš. Nemoj mu dopustiti da promijeni kako se osjećaš.

Nemoj mu dopustiti da promijeni način na koji se zaljubljuješ. Nemoj mu dopustiti da promijeni način na koji tvoje srce kuca za drugog. Nemoj mu dopustiti da promijeni strast koju si osjećala prije nego te slomio. I molimo te, nemoj dopustiti da promijeni ono tko ti zaista jesi jer nisi slomila samu sebe, bolja si od toga.

Pokreće Blogger.