Životne mudrosti: "Luksuz života je imati mogućnost da živite po svojim pravilima"

Luksuz života nema veze sa novcem, luksuz života je imati mogućnost da živite po svojim pravilima.


Luksuz života je ne pitati puno apstraktna pitanja o smislu životu već živjeti ga. Shvatiti obavezu da danas budeš sretan kao njegov smisao. Bez puno razmišljanja i dvoumljenja. Živjeti jednostavno i kada okolnosti primoravaju na traženja nekih složenih rješenja te ipak ostati svjestan da sve što se može riješiti može se riješiti na jednostavan način.

Zaboraviti sve one loše stvari i nastaviti živjeti dalje bez obzira na sve. Luksuz života je imati svoju priču, jedinstvenu i neponovljivu sa likovima koje si sam u nju dodao. Ako vidiš da netko stvara nepotrebnu dramu, pretvara svakodnevnu ljepotu u tragediju zamoliti ga napusti tvoju priču.



Može u svom životu širiti te zloguke glasove. Luksuz života je ne uspoređivati se s drugima, biti svjestan da niti bitna brzina kojom ideš prema nekom cilju već da je sva čarolija života u putovanju kojim do njega dolaziš. Luksuz života nije na nekim čarobnim svjetskim destinacijama,.

Luksuz života je sa osobom koju voliš u vašem vlastitom domu, u pogledu na more, u čitanju omiljene knjige, u ispijanju omiljenog napitka. Život te s godinama nauči da se najljepše stvari događaju kada nadiđeš sve razloge za plakanje ne zato što u tvom životu više nema problema nego zato što si odlučio od njih biti jači te sebi i drugima pokloniš jedan osmijeh.



Luksuz života je čuvati mir kao najdragocjenije blago koje si dobio. Shvatiti da neće uvijek sve biti po tvojoj volji ali da uvijek možeš prihvatiti situaciju koja dolazi i bez da te potpuno izbezumi. Gledati naprijed i onda kada se čini da je budućnost samo neka mutna slika.

I kada sve izgleda kao mutna kojoj ne možeš razaznati bića i pojave. Ne boj se! Shvati da ljepota života proizlazi iz tvoje vjere u njega a ne iz nekih objektivnih činjenica. Daj životu ono najbolje što imaš i vidjet ćeš da će ti isto biti uzvraćeno.

Pokreće Blogger.