Pogrešni savjeti koje mi je majka dala :"Udaj se za onog ko tebe voli više"

Sigurno vas je nekad naživciralo što je uvijek u pravu, no kada su u pitanju frajeri majke nemaju pojma.


1. “Udaj se za nekoga tko te voli više nego ti njega.” Što je pod tim mislila: “Udaj se za čovjeka koji je ružniji od tebe tako da te nikad ne ostavi. Ako ga ne voliš onoliko koliko on voli tebe, neće te moći povrijediti.” Zašto to ne funkcionira: Zašto biste se, pobogu, htjeli udati za nekoga koga ne volite?! Udajte se za nekoga koga volite svim srcem i bez koga ne možete zamisliti svoj život jer ćete samo tako biti sretni.

2. “Udaj se za nekoga tko se može pobrinuti za tebe.” Što je pod tim mislila: “Udaj se za nekoga tko ima love.” Zašto to ne funkcionira: Nikada nećete biti slobodni ako ćete financijski ovisiti o nekom drugom. Muž će imati preveliku moć nad vama bude li vam on davao novac.



3. “Trebala bi početi razmišljati o braku.” Što je pod tim mislila: “Veži muškarca uz sebe dok si još mlada jer nećeš zauvijek biti zgodna.” Zašto to ne funkcionira: Cilj vašeg života sigurno nije da se što prije udate. Prvo se osamostalite, naučite se brinuti o sebi, a tek onda tražite životnog patnera.

4. “Uvijek se ponašaj poput dame.” Što je pod tim mislila: “Nemoj psovati kao kočijaš.” Zašto to ne funkcionira: Zato što je to sranje. Budite ono što jeste, a ako muškarcu za kojeg se želite udati to smeta, recite mu da ne sere. 5. “Udaj se za razvedenog muškarca.”



Što je pod tim mislila: “Ako mu budeš druga žena, vjerojatno ćeš biti mlađa i ljepša nego on. Uz to, on će već imati karijeru i tražiti nekoga s kim će ostati zauvijek, a vjerojatno će željeti i dijete.” Zašto to ne funkcionira: Zato što ne možete upoznati zgodnog frajera i pitati ga ‘hej, jesi razveden’ i onda ga otkantati ako nije.

6. “Bit ćeš opsjednuta svojom djecom i nikad ih nećeš htjeti ostaviti nekome drugome na čuvanje!” Što je pod tim mislila: “Budi kod kuće s djecom. Nemoj ganjati karijeru, rođena si da budeš majka.” Zašto to ne funkcionira: Vaša je mama vjerojatno bila kod kuće i to je super – za nju. Ne morate odustati od karijere samo zato što želite imati djecu. Jednog dana djeca će odrasti i neće vas više trebati, što ćete onda?

7. “Neće kupiti kravu ako može dobiti mlijeko besplatno.” Što je pod tim mislila: “Ne ponašaj se kao drolja.” Zašto to ne funkcionira: Samo trenutak, da provjerimo kalendar. O, da, zaista je 2015. godina! Nismo u srednjem vijeku da žene kamenuju zato što uživaju u intimnosti.

Muškarac za kojega ćete se udati neće vas smatrati droljom zbog toga što ste dobri u krevetu. Upravo suprotno, voljet će vas još više. 8. “O prošlosti se ne raspravlja.” Što je pod tim mislila: “Ostavi svoju prošlost iza sebe i kreni ispočetka. Nemoj mu pokazati koliko si luda.” Zašto to ne funkcionira: Zašto biste se pred nekim koga smatrate srodnom dušom pretvarali da ste nešto što niste? Takva veza ne može opstati.

Pokreće Blogger.