Dobro je znati - Životne lekcije koje se ne uče u školi a jako su bitne

Neke stvari koje su jako bitne, poput prihvatanje sebe, su samo od nekih koji se ne uče po školama a jako su bitne zarad ispravnog odrastanja kako fizički tako i psihički.


Što smo stariji, svjesniji smo da postoji toliko životnih vještina koje moramo naučiti sami. Ovo su šest ključnih vještina koje se ne uče u školi, a neophodne su: 1. Prihvatiti samoga sebe: Živimo u svijetu u kojem smo preplavljeni slikama i porukama u medijima koji nas pokušavaju uvjeriti da trebamo promijeniti sebe.

Međutim, nitko nas ne može naučiti kako prihvatiti sebe. To je unutarnji posao koji započinje s namjerom da izaberete sebe, a ne ostale. Naša sreća i duševni mir nam trebaju biti prioritet u odnosu na prijatelje, obitelj i ostatak svijeta. Jednom kada odlučite prihvatiti sebe i ono što želite, ostatak života provest ćete poštivajući sebe.



2. Briga o sebi: Netko se okreće jogi, meditaciji, čitanju, glazbi ili umjetnosti. Međutim, ne postoji jedna metoda koja bi bila učinkovita za sve. Svatko ima neki svoj način na koji se brine o sebi. Što prije naučite što trebate da se opustite to ćete bolje podnositi stresne životne trenutke.

3. Praštanje: Praštanje je nešto što sami moramo naučiti. Nitko nam ne može objasniti zašto 'trebamo' oprostiti drugima. Ljudi će nam reći da ćemo se tako riješiti ljutnje i bijesa, da će nam praštanje pomoći da nastavimo dalje odnos ili da ćemo steći suosjećanje i razumijevanje za drugu stranu.



4. Umjetnost učenja: Nitko nas ne može naučiti kako treba učiti. Netko uči vizualno, drugi uče kroz čitanje, dok neki uče pisanjem. Što prije naučite kako vi najbolje učite, to će vam biti lakše uspjeti u školi, karijeri i šire. 5. Prihvatiti svoju intuiciju:

Čim naučite slušati svoje tijelo, bolje ćete živjeti. Kada osjećate da vam treba čaša vode, nemojte zanemariti taj osjećaj. Prekinite što radite i popijte čašu vode. Ako se osjećate zatrpano, stanite i umirite um i živce. Ovakav način življenja je ono što vam treba da uživate u životu.

Pokreće Blogger.