Savjeti genijalne žene: "Ako ne cijene dovoljno tvoj trud počni im sve naplaćivati"

Ako vas drugi ljudi neshvataju ozbiljno, ne cijene vaš rad i trud vrijeme je da im pokažeš istinu.


Ima stvari koje uzimamo zdravo za gotovo, a ne bi trebalo. Jedna od takvih stvari je, nažalost, i svakodnevni rad naših majki u kući -od nameštanja kreveta do pospremanja ormana. Možda se to zanemaruje slučajno, ali je činjenica često majke padnu s nogu od posla,a da to niko ne primeti, ne pohvali niti da se usudi da im priskoči u pomoć.

Jedna mama želi da to promeni. Sa tim ciljem napravila je cenovnik – detaljno. Pa tako za slaganje odeće u romanu traži 50 dinara, za raspremanje kreveta duplo više, za skupljanje šoljica za kafu 50 dinara koliko traži i za sakupljanje stvari koje njena deca ostavljaju za sobom.



Sve je lepo sabrala i kaže da za rad u kući dnevno treba da dobija 500 dinara. „Ko voli, neka izvoli. „Ako ste mislili da volim da budem sluga, prevarili ste. Mama“. Na kraju je dodala i jedno srce. Čim je cenovnik ugledao svetlo dana na Fejsbuku, krenuli su komentari:

“Neke mame plaćaju deci toliko za takve poslove – e, to je muka“, „Samo dosta je jeftino“, „Sve mi to radimo i bez para“. Da li je po vašem mišlejnju ovaj potez loš jer, kako kažu neki, može da ostavi negativan uticaj na mlade naraštaje?



Mlađi naraštaju definitivno treba da više cene ono što odrasli, a pre svega roditelji, čine za njih. Verovatno je mama mislila da će zbog „plitkog“ džeđa sami i prionuti na posao. Samo da se okrene krug, pa da njene pare završe u njenom novčaniku. Ali ima dosetljivih na Fejsbuku, pa kažu da račun treba da pošalje na pravu adresu – mužu :)

Pokreće Blogger.