Reagujte dok nije kasno: Ako u vezi doživite 4 stvari možda je bolje da je okončate

U ljubavi uvijek treba naći kompromis ali isto tako neke stvari se ne trebaju opraštati nikako.


Najčešće, ako u odnosu partnera postoje slična neslaganja onda je njihov zajednički život osuđen na propast. Naravno, parovi se često susreću sa problemima i konfliktima, međutim ta razilaženja mogu biti poslednja kap u čaši. Upravo ova 4 znaka ukazuju na to da ćete se uskoro razići.

Kritikuju vas, a ne vaše postupke: Ovo je nekonstruktivna kritika partnera. U ovom slučaju suprug ili supruga se ljute na karakterne osobine i ličnost partnera. Sve to se može sažeti u fraze „ti nikada...“, „zašto si takav (a ja)...“, „ti uvek...“ i tako dalje.Pritom, ako nešto ne ide po planu, krivci za probleme neće biti okolnosti u kojima su se našli, već suprug ili supruga. Napad je najbolja odbrana: Jednom od partnera se čini da su njime sve vreme nezadovoljni i da ga stalno kritikuju.

U ovom slučaju on pokušava da opravda svoje postupke ili na kritiku odgovara kritikom. Kao rezultat se javljaju beskrajne optužbe između supružnika. Prezir: Poštovanje je osnova svih dobrih odnosa, bez obzira da li je u pitanju brak ili veza.Nepoštovanje i prezir su ubice braka. Ako partner javno ismeva svoju drugu polovinu ili dozvoljava sebi uvredljivi sarkazam i nadimke, onda se treba ozbiljno zamisliti nad takvom situacijom. Beg od konflikta:

Ako se osoba povukla u sebe i ne želi da razgovara, najbolje rešenje je dati joj neko vreme da razmisli u tišini i na miru. To uopšte ne znači da partner ne želi da razgovara sa vama. Jednostavno je ponekad čoveku potrebno da bude sam i shvati šta se događa.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.