Ljubavni savjeti psihologa: "Ako ste pomislili da vaš partner nije pravi - I nije"

Ružan je osjećaj kada osoba nije sigurna da li ide ispravnim putem života i da li pored sebe ima pravu osobu. Prije nego što krenete da srljate u propast važno je da preispitate stvari.


Vječito pitanje - Želim li zaista da se udam? Ana (32) se našla u ovakvoj situaciji, a razgovor sa savetnicma za brak joj je pomogao da razbistri misli i shvati šta zaista želi. To pitanje nije neuobičajeno i sa njime se susreće velik broj budućih mladi.

I dok je nekima od njih jasno da je u pitanju samo strah od novog i nepoznatog, strah od promena koje uključuju ne samo novo prezime nego i selidbu i započinjanje potpuno novog života, kod drugih je ovo pitanje znak za ozbiljnije razmišljanje.Najvažniji savet psihologa je: "Brak nije nešto u šta treba juriti". Ovo su saveti kako se suočiti sa ovakvom situacijom i kako je najbolje rešiti. Razgovarajte sa partnerom. Ako vam kroz glavu prolazi pitanja o tome da li ste zaista spremni na brak, velike su šanse da se to pita i vaš partner.

Iskreno recite partneru kako se osećate, čega se bojite i upitajte ga da li se i on oseća slično. Možda vas iznenadi to da se sva ta pitanja vrzmaju i njegovim mislima. Ujedno će vam biti lakše jer znate da niste sami u tome, a zajedničkim razgovorom možete da shvatite da li je to u vašem slučaju samo normalan deo svadbenog stresa.Zatražite savet prijateljica koje su već bile u takvoj situaciji. S obzirom na to da se sa ovakvim dilemama susreću mnoge buduće mlade, kako se sve više bliži Dan D, velika je verovatnoća da se sa time borio i neko iz vaše okoline. Razgovarajte s onom ženom u koju zaista imate poverenja i pitajte je kako se ona nosila sa tim.

 Zapitajte se gde i sa kim vidite za 10 godina. Ako se za deset godina od današnjeg dana vidite sa partnerom sa kojim planirate venčanje dileme nema. Ali šta ako već i sada teško možete da zamislite budućnost sa njim? Šta ako ne podržava vaše snove ili vašu želju o upisu dodatne edukacije smatra gubljenjem vremena?

To je jasan znak da morate ozbiljno razmisliti o tome da li ste doneli ispravnu odluku. U svakom slučaju, ako se dvoumite da li je vaš partner onaj pravi ili nije - Prije će biti da nije. Ljubavi koji pronađu istinsku ljubav tvrde da od samog početka znaju da je to to.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.