Priča bivše majke: "Napustila sam muža i djecu jer je to previše dosadan život"

Nije uobičajena stvar da majka napusti svoju djecu i potraži novi život, ali dešava se.


Imala je samo 20 godina kada se udala, a prvo dete rodila je u 25. godini. Od početka se trudila da bude dobra, "normalna" majka. Listala je časopise i tražila savete šta bi zapravo trebalo da radi. Uprkos svemu, duboko u sebi osećala je da to nije život za nju i da je predosadan za njen živahan karakter.

 "Osećala sam kao da drugi život buja ispod moje kože", rekla je. Prekretnica u životu verovatno je bila smrt druge ćerke koja je umrla od raka sa nepune četiri godine. Ogromna tuga nagnala ju je da se iseli iz kuće, ostavi i decu i muža.



"Osećala sam neverovatan bol dok sam se udaljavala od kuće, ali osetila sam i olakšanje, nove mogućnosti... Bila je to prava odluka za moju decu, ali i za mene jer sam sebi dopustila da otkrijem ko sam ja zapravo kao osoba. Društvo bi trebalo da shvati da je za decu i porodicu ponekad bolje da majka ode", ispričala je.

Prisetila se i reakcija okoline. Neki su joj čak govorili da bi trebalo da se steriliše jer ne zaslužuje da ima decu, prenosi Dejli mejl. Znala je da je to bila velika greška još dok je hodala prema oltaru, iako je glumila spokoj i sreću.



Nastavila je, kaže, da glumi život u srećnom braku i kada je rodila decu, ali zapravo je bila strašno nesrećna, osećala se prazno. "Osećala sam se kao da mi se mozak otapa. Zaglavila sam kod kuće sa decom dok druge žene idu na posao, rade, istražuju svet.

Nikome nisam rekla šta me muči, imala sam "srećno" lice", ispričala je. Priznala je da se u početku stidela što ih je ostavila, ali nije se osećala dovoljno dobro da bi mogla da bude dobra majka. Ljudi se čude kada im kaže da je razvedena, a deca žive s ocem.

Pokreće Blogger.