Darko Lazić iznenadio izjavom: "Ćerka je lepa vest, ali sin je nešto posebno"

Kada bi vas pitali da li više favorizujete sinove od kćerke šta biste vi odgovorili na to pitanje?


Srpski pjevač Darko Lazić, jučer je zaručnicu Marinu Gagić i tek rođenog sinčića Alekseja, odveo kući iz bolnice, a izjava koju je dao za tamošnje medije netom nakon što je malenog i zaručnicu smjestio u automobil, zgrozila je korisnike društvenih mreža koji se nisu ustručavali prozvati ga zbog iste.

Naime, kako prenosi Kurir, nakon što su ga novinari upitali kako se osjeća sada kada je dobio prvog sina, pjevač je dao zanimljiv odgovor. 'Sina sam želio cijeli život. Svaki otac želi imati sina. Naravno i kćerkica je lijepa vijest, ali sin je nešto posebno.



Jako sam uzbuđen. Na znam što da vam kažem', rekao je tada 27-godišnjak i izazvao lavinu napada ogorčenih pratitelja kojima se nije svidjela činjenica kako favorizira muško dijete. On je izjavio: “ćerka lepa vest, al’ SIN je nešto POSEBNO”.

'Strašno je što u 21. stoljeću i dalje postoje roditelji kojima je kći lijepa vijest, al' sin je nešto posebno', 'strašno je uopće što postoje roditelji koji prave razliku među svojom djecom', 'na kraju će od sina napraviti drugog sebe, a svi znamo da on nije baš i neki primjer uzora', samo su neki od ogorčenih komentara na društvenim mrežama.



Kod nas i dalje postoje očekivanja, ne samo od muškaraca već i žena. Veliki broj žena ne smatraju da su uspešne ukoliko nisu rodile muško dete. To je ona verzija u kojoj muškarci dobijaju naslednika kao da su žene, po prirodi stvari raspikuće jer se sutra udaju i menjaju prezime. A sin ostaje taj naslednik što je za muškarce posebno važno jer u njemu prepoznaju sebe i svoj biološki materijal, pa čak i ako on ne liči na njega to je tatin sin, a često i mamin.

Pokreće Blogger.