Da li ste znali: Moguće je ukloniti farbu sa kose uz svega par sastojaka iz kuhinje

Vaša nova boja kose je već počela da bledi, dosadila vam je, želite da je što pre isperete? 


Taj proces možete ubrzati i ukloniti neželjenu boju kose sa par trikova iz vaše kuhinje. Bez obzira koji su vaši razlozi za brže uklanjanje i ispiranje boje, prvu pomoć možete potražiti u kuhinji. Ako želite da ubrzate ispiranje i što pre skinete farbu (ovo posebno dobro deluje kod polutrajnih farbi) onda pozovite u pomoć sirće, vitamin C i sodu bikarbonu.

 Sirće: Koristite obično kuhinjsko sirće za ovaj proces. Kiselina iz sirćeta će vam pomoći da isperete farbu, a nećete oštetiti teme, kao što se može dogoditi sa nekim sredstvima za uklanjanje farbe. Pomešajte sirće i vodu u odnosu 1:1, pa sa tom mešavinom pokvasite dobro kosu. Umotajte, pokrijte plastičnom vrećicom i ostavite da deluje 15 do 20 minuta.Ukoliko se boja slabije skida, mešavinu pravite sa više sirćeta, a manje vode i ponovite tretman. Vitamin C: Uzmite nekoliko (5 do 10) tableta vitamina C i stavite ih u posudicu, pa uspite malo vode. Gnječite ih kašikom dok ne dobijete pastu. Nanesite pastu na mokru kosu, stavite plastičnu vrećicu (ili kapu za tuširanje) i ostavite da deluje sat vremena.

Posle samo isperite i operite kao i obično. Ovaj metod najbolje deluje ako boju uklanjate nekoliko dana posle farbanja (ako vam se ne sviđa kako izgleda i želite brzu promenu). Čuda naravno ne očeujte. Veliku razliku ćete svakako primetiti. Vitamin C možete mešati i sa šamponom.Uzmite onoliko šampona koliko vam inače treba da operete kosu, pa to pomešajte sa 5 do 10 u prah izmrvljenih tableta vitamina C. Kada dobijete pastu, nanesite je na suvu kosu. Pazite samo da nanesete smesu ravnomerno, na celu kosu. Ostavite da deluje 30 do 60 minuta, pa isperite.

Operite ponovo kao i obično. Posle možete naneti farbu novu, koju želite. Soda bikarbona: Koriste je i za pranje kose, ali efektna je i u skidanju farbe. Najbolje deluje kada je pomešate sa šamponom koji obično koristite. Obično se meša 1 kašika sode sa 1 kašikom šampona. Ipak, ovako nećete odmah ukloniti boju, ali ćete ubrzati proces ispiranja. Postupak možete ponoviti nekoliko dana posle.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.