Život može biti idealan nakon pedesete - Bitno je da znate par osnovnih stvari

Život ne staje kada čovjek ostari - tada može život da se živi kvalitetnije nego ikada.


Odmah na početku imamo poruku za sve one žene koje troše ponekad i previše novca na razne kreme i preparate protiv starenja – ne postoji čaroban trik koji će u trenu obrisati godine s lica niti bi godine uopće trebalo brisati. One su znak da ste nešto proživjeli u životu i da ste prikupili iskustvo. Pa ipak, svatko želi izgledati njegovano i zdravo.

Donosimo 16 savjeta kako to postići i, što je jednako važno, ne oštetiti budžet baš previše. Ako ste čitav život koristili tekući puder, razmislite o tome da ga zamijenite kremom u boji. Ona je lakša i prirodnije djeluje na koži a često je i mnogo jeftinija od tekućih pudera.



Ako su vam u mladim danima tuš i olovka za oči bili najbolji prijatelji, nakon pedesete valja malo promisliti koliko olovke je previše. Naime, od crne olovke oči vam mogu djelovati manje a to nikako ne želite. Umjesto toga, želite li naglasiti konture oka, koristite svijetlu ili bijelu nijansu olovke kojom ćete iscrtati rub.

Usvojite dobre navike: I na kraju, možda ono i najvažnije: dobre i zdrave životne navike. Prestanite previše piti. Ne samo zbog izgleda, naravno. Čaša vina tu i tamo je u redu, ali ako dan ne možete ni zamisliti bez alkohola, razmislite o tome imate li možda problem.



Ne izlažite se suncu. Ovaj savjet vrijedi za sve dobne skupine. Pa iako preplanula koža može izgledati lijepo, nije vrijedno riskirati bore i melanom kasnije u životu. Ustanite s kauča i pokrenite se. Pri tome ne mislimo da morate nužno krenuti u teretanu ili početi trčati (iako ne bi bilo loše!).

Već počnite više hodati tako što ćete radije odabrati stepenice umjesto lifta i kad god je moguće prošetati umjesto da koristite auto ili javni prijevoz. Ne izolirajte se. Družite se s ljudima. Učinite prvi korak i nazovite nekoga. Zapamtite, bogat društveni život ključan je za mentalno zdravlje.

Pokreće Blogger.