Vjerovanja naših predaka kako privući novac: "Nikako ne ostavljajte prazan novčanik"

Prema vjerovanju naših predaka postoje načini da se privuku novčani dobici i velike pare.


Odnos prema novcu ima direktan uticaj na vaše finansijsko stanje, smatrali su naši stari koji novčanik nikad nisu držali praznim – bez obzira na "stanje na računu", uvek su u pregradi imali barem pokoji novčić jer su verovali da se tako "privlači" novac u kuću.

Tako su u pregradi držali prvu novčanicu koju su zaradili ili novac koji im je darovao neko koga su smatrali dobrim čovekom. Tu novčanicu ili novčić su smatrali svojevrsnim talismanom finansijske sigurnosti. Zato se verovatno i dan-danas neguje običaj da kad nekom poklonite novčanik.On ne sme da bude prazan. Mnogi su čak u skrivenoj pregradi novčanika čuvali papirnatu novčanicu najmanjeg apoena – smatrali su da onaj ko to radi bolje upravlja novcem. Traženje povišice: Dok se u moderno vreme sprovode razna istraživanja o tome kako šefovi "dišu" tokom nedelje.

Pa se pokazalo da je četvrtak idealan dan za traženje povišice jer su nadređeni tog dana popustljiviji jer se mentalno pripremaju za nadolazeći vikend, naši stari su verovali da je sreda prepodne najbolje vreme za to. S druge strane, prema verovanjima, sve transakcije koje obavite uveče vode u propast, a novac se ne pozajmljuje utorkom.Osim novca, nije dobro pozajmljivati hleb ni so, jer se smatralo da će tako finansijska sigurnost napustiti vaš dom. Kako bi novac "zavoleo" vašu kuću i bukvalno se lepio za vas, na dan isplate plate, s računa ne biste smeli da skinete ni dinar. Cela plata bi trebalo da prenoći u vašem domu, što bi u današnje vreme značilo na vašem računu. I još jedna stvar, u  novčaniku uvijek držite bar najsitniju paru.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.