Savjeti svjetskih frizera: "Kosa raste 1 cm mjesečno ali postoji način da se ubrza proces"

Rast kose se može ubrzati iako mnogi tvrde suprotno. Postoji par načina kako to da izvedemo.


Eksperti tvrde da kosa prosečne osobe mesečno poraste za samo 0,8 centimetara, a postoji nekoliko načina kako možete da ubrzate ovaj proces iako mnogi tvrde suprotno. Nekoliko glavnih saveta odnosi se na proizvode koje koristite kada perete kosu.

Zato eksperti savetuju da koristite šampon i regenerator za posebni volumen, koji istovremeno daje i sjaj kosi, tačnije koji je hrane i njeguju. Ovakvi proizvodi posebno se preporučuju osobama s kovrdžavom kosom, jer je ona obično suva i lakše puca.Sve ono što se dešava vašem telu i psihi odražava se na vašoj kosi, pa je samim tim važno i šta jedete. Ukoliko počnete da se hranite zdravije, vaša kosa će vam biti zahvalna i postaće bujnija, pa će izgledati dosta zdravije. U ishranu unesite kvalitetne proteine i dobre masnoće.

Konzumirajte namirnice kao što su avokado, orašasti plodovi, voće, povrće i losos. Nakon pranja nemojte zamotavati kosu u običan peškir. Posetite prodavnice s kozmetikom i priborom za negu kože, kose i tela i potražite posebne peškire koji su namenjeni za sušenje kose. Na kraju, nemojte "gušiti" kosu šamponom. Drugim rečima, ne preterujte s pranjem kose. Ukoliko je perete svaki drugi dan, koristite više regeneratora nego šampona, pa je isperite hladnom vodom, jer ona pomaže u rastu kose. Koristite masku za kosu i redovno je četkajte, ali to radite veoma nežno kako je ne biste oštetili.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.