Savjeti nutricioniste: Ako vašem tijelu nedostaju 2 minerala teško ćete smršati

Kada je u pitanju dijeta i mršavljenje mnogi ljudi žive u zabludi i ne znaju osnovne stvari.


Svi kažu kako dijeta zahteva jak karakter. Međutim, mnogi ne znaju da nedostatak određenog vitamina u telu izaziva jaku želju za slatkišima ili za brzom hranom. Nutricionisti savetuju da se u ishranu uvedu cink i hrom, što će doprineti bržem i sigurnijem gubitku kilograma.

Uloga hroma u gubitku težine. Hrom pomaće ćelijama da apsorbuju glukozu, povećavajući telesnu osetljivost na insulin. Kada ima dovoljno hroma u organizmu, telo koristi ugljene hidrate koji su ušli u telo kao izvor energije, bez pretvaranje u mast.Ako vam nedostaje hrom, neprestano imate želju za slatkišima, ne možete da izdržite glad, a telo žudi za čokoladom. Hrom možete naći u plodovima mora, govedini, mesu živine, semenu bundeve. Ako ste na dijeti neka to bude ishrana koja uključuje ove proizvode.

 Dijeta "hibernacija" čuvenog britanskog farmaceuta: Okreće biologiju tela u vašu korist i skida kilograme dok spavate! Uloga cinka u gubitku težine. Cink je ogovoran za metaboličke procese u organizmu, posebno za varenje masati i ugljenih hidrata.On ima moge druge važne funkcije u ogranizmu, posebno dobrinosi fizičkoj izdržljivosti, imunitetu, pamćenju i funkcionisanju reproduktivnih sistema. Bez dovoljne količine cinka u organizmu, nećete nikada postići željene rezultate dijete. Telo cink dobija preko hrane.

Hrana bogata cinkom je kvasac, susam, seme bundeve, govedina, kako, žumance, brašno od celog zrna pšenice. Ako vam do sada dijete nisu upevale, nađite neku koja će sadržiti gore pomenute proizvode, ili jednostavno uključite u ishranu dodatke sa ovim mineralima.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.