Posebna vrsta ljubavi - Kuma nije obični prijatelj, nju krase određene kvalitete

Kada žena bira kumu mora imati na umu da to nije mala stvar i treba znati neke stvari.


Da je kuma biti lako, kuma bi bio svatko. Bilo da je kuma mladenkina prijateljica iz djetinjstva, srednje škole, fakulteta, sestra ili rođakinja, kuma je najčešće osoba od mladenkinog velikog povjerenja koja poznaje njene osjećaje, karakter, stil i ukus.

Za kumu se ne bira svako, kuma treba da bude osoba za koju znate da vas neće iznevjeriti do kraja života i sa kojom bi se rado družili do kraja. Kuma je vaš prijatelj i pomagač, neko ko se razumije u sve vaše strane karaktera i ko izvlači najbolje iz vas.Ne kaže se uzalud - Kuma nije dugme. I nije. To je nešto više od prijateljstva, veza koja ne bi smjela lako da se raskine i zaboravi. Kume se trebaju podržavati i u dobru i u zlu. Čak i kada vam nije po voli dužni ste da raspravite sve svoje nedoumice sa kumom.

Odavno je poznato kako je kumina uloga na vjenčanju velika, ona je ta koja je uvijek tu za razgovor s mladenkom – od prepričavanja doživljaja i emocija zaruka do planiranja pa i najsitnijih detalja svadbe. Prvi kumin zadatak zasigurno je organiziranje djevojačke večeri.Ta večer simbolizira zadnju večer mladenke kao „slobodne žene“ koja sa svojim prijateljicama proslavlja ulazak u novi način života – onaj zajednički sa svojim suprugom. Ankete pokazuju da žene od teenagerskih dana zamišljaju baš svoju djevojačku zabavu.

Dok o vjenčanjima maštaju od djetinjstva. Stoga ne čudi što kume, želeći pripremiti mladenki večer za pamćenje, s razmišljanjem i planiranjem djevojačke počinju od prvog dana nakon što su rekle mladenki veliko DA.

Pokreće Blogger.