Genijalni savjeti za koje bi ste platili psihologu: 3 strategije kako preboljeti bivšeg

Raskid je težak period koji svako doživi kad tad ali svako ga proživljava na drugačiji način.


Naučnici su otkrili da postoje tri strategije i da su samo one dovoljne da prebolite bivšu ljubav. Ukoliko primenite ove tehnike raskid vam neće tako teško pasti. Na koji god ste način okončali svoju vezu, raskid nikada nije jednostavna stvar. Ne možete narediti sebi da eliminišete bol koju osećate.

 Ipak, nauka kaže da postoje tri strategije koje vode do stanja kada može reći "preboleo sam je" ili "prebolela sam ga". Nedavno je istraživanje je sprovedeno nad 24 osobe u rasponu godina od 20 do 37. Veze su im trajale otprilike dve i po godine, a nije bilo važno jesu li oni ostavljali ili ih je neko ostavio.Prva strategija koju su naučnici testirali uključuje razmišljanje o negativnim stvarima koje su karakterisale bivšeg partnera. Loše i iritantne navike će vas naterati da manje žalite za izgubljenim.
Druga strategija je ljubav bez partnera. U redu je voleti nekoga iako više niste zajedno.

Iako ova strategija direktno ne menja osećanja prema bivšem partneru, polako vam odvraća pažnju od njih. Treća strategija je da zaposlite mozak. Nađite nešto što će vas odvratiti od razmišljanja o njemu/njoj.  Hrana, putovanja, prijatelji, hobiji, bilo što da vas uveseljava i zbog čega ćete da se osećate lepše je prihvatljivo.Od ove tri navedene strategije, razmišljanje o negativnim stranama bivšeg partnera je najučinkovitije. Sasvim je i jasno zašto. Na taj način postepeno zaboravljate sve ono dobro i manje patite za izgubljenom osobom.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.