Žena u pedesetima: "Da se vratim u prošlost ne bih se udala i promjenila bih 10 stvari"

Šta biste promjenili da se možete vratiti u prošlost? Riječi ove žene velika su lekcija za mlade.


Životno iskustvo i praktična mudrost u pedesetima imaju svoj vrhunac. I dalje vitalni i puni samopouzdanja, pedesetogodišnjaci su najbolji učitelji kada je u pitanju dobar savet te kako dvadesete i tridesete učiniti još boljima. Šta o tome kaže jedna pedesetogodišnjakinja.

Da mogu promjenila bih sledeće stvari. 1. Izborite se za sebe. Budite svoj najbolji advokat i glasnogovornik. Borite se za svoja prava i bez straha izražavajte i argumentovano branite svoje mišljenje. 2. Birajte svoje bitke. Ne gubite vreme na nepotrebne poslove i nevažne ljude.Odredite životne prioritete i ne odustajte od svojih snova i ciljeva. 3. Štedite novac. Ne trošite novac na nepotrebne stvari i štedite gde god možete. Penzija vam se možda čini dalekom, ali bliže je nego što mislite. 4. Putujte više. U dvadesetima, pre nego što osnujete porodicu i zaglibite u kreditima - putujte.

Putujte kad i gde god možete. 5. Smanjite dugove. Izbegavajte život i kupovinu na rate jer je to, za veliki broj ljudi, jedan od prvih koraka prema financijskom bakrotu i debelom minusu iz kojeg ćete se teško izvući. 6. Koristite kremu za sunčanje.Možda vam se čini smešno, međutim uz toliko prisutnu količinu štetnih UV zračenja - zaštitna krema bi trebalo biti obavezna, naravno ukoliko želite da zadržite zdravu kožu i mladolik izgled. 7. Dobro razmislite pre sudbonosnog "da". Ja da sam bila pametna ne bih se udala.

Dobro razmislite o svojim postupcima i supružniku sa kojim biste voleli da dočekate starost. 8. Usporite malo. Ugasite društvene mreže, zastanite sa potragom za savršenom karijerom. Prolongirajte malo studije i još jednom ispitajte čime biste želeli da se bavite.

9. Obratite pažnju na učenje celog života. Učite novi jezik, upišite kurs kreativnog izražavanja, posećujte zanimljiva predavanja i svaku priliku koristite za učenje i sticanje novih veština. 10. Pazite na zdravlje. O zdravlju u starosti treba početi misliti već u ranim dvadesetima. Stil života, način ishrane i vežbanje - glavni su preduslovi zdravog života u trećoj životnoj dobi.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.