"Šta će ti djeca, svakako ćeš ostati sam" - Izjave uspješnih žena zašto ne žele biti majka

U današnje vrijeme nije uobičajena stvar da žene ne žele djecu - međutim neke od najuspješnijih žena su se odlučile na taj korak i objasnile zašto ne žele postati roditelj.


Evo 7 poznatih žena koje su izabrale život bez dece. Kameron Dijaz. U intervjuu za magazin Esquire, Dijas je otrkrila sledeće: "Previše je posla imati dete. Imati živote pored svog za koje si odogovoran - ja ipak nisam za to. To je ipak pojednostavilo neke stvari za mene. Beba - svaki dan, po ceo dan tokom osamnaest godina."

Ona je još dodala da to za nju nije bila laka odluka: "To što ne želim da imam dete je možda učinilo stvari lakšim, ali to nije bila laka odluka. Volim da brinem o drugim ljudima, ali nikada me nije privlačilo da se ostvarim kao majka", zaključila je Dijasova.



Beti Vajt. Beti Vajt nikad nije imala decu i uvek je bila prilično otvorena po tom pitanju. "Volim decu". "Jedini problem u vezi sa decom je što odrastu i postaju ljudi, a ja jednostavno više volim životinje od ljudi. Tako je jednostavno!", istakla je Beti.

Dženifer Aniston. Tabloidi su masovno spekulisali o tome da li je ovo bio krajnji izbor ili će Anistonova ipak imati decu. Još od vremena kada je bila udata za Breda Pita, mediji su "uhodili" njen stomak i čekali da se na njemu nešto pojavi. Onda je 2016 izjavila.



"Čisto da se zna, nisam trudna. Ali mi je dosta. Dosta mi je svakodnevnog nadzora i pričanja o mom telu koje se krije iza "novinarstva", "prvog amandmana" i "vesti o poznatima". Evo šta hoću da kažem: potpuni smo sa ili bez partnera, sa ili bez deteta.

Možemo sami da donosimo odluke šta je to nama lepo na našim telima. To je naša i samo naša odluka. Hajde da donesemo tu odluku za sebe i za sve devojčice koje se ugledaju na nas širom sveta. Hajde da donesemo tu odluku svesno, izvan tabloidne buke. Ne moramo da budemo udate ili da postanemo majke da bismo bile ostvarene.

Možemo same sebi da napravimo "živela je srećno do kraja života". Kraj. Doli Parton. Doli Parton nikada nije htela da ima dete iz razloga što dolazi iz velike porodice za dosta rođaka. "Odrasla sam u velikoj porodici sa osmoro dece mlađim od mene, i nekoliko braće i sestara su došli da žive kod mene dok sam još bila mlada", izjavila je ona za magazin People.

Često mislim da mi jednostavno nije bilo suđeno da imam decu, to je to", zaključila je Doli. Opra Vinfri. Opra Vinfri nikada nije sanjala o tome da ima decu. "Da sam imala decu, mislim da bi me ona mrzela", izjavila je jednom prilikom. "Oni bi bukvalno završili u mojoj emisiji (Opra Vinfri šou) pričajući o meni; jer bi nešto u mom životu moralo da pati, a to bi verovatno bili oni."

stil.kurir.rs

Pokreće Blogger.