Savršeno ispeglana odjeća bez pegle - 9 jednostavnih trikova koji bi mogli olakšati sve

Peglanje spada u jedan od najdosadnijih kućnih poslova, a ukoliko imate veliku porodicu i gomilu veša na čekanju može biti prava noćna mora.


Ovo je devet načina kako izravnati zgužvanu odjeću bez peglanja: S peglom za kosu: Ova metoda odlična je za teško dostupna mjesta kao što su ovratnici i mali nabori. Upalite peglu za kosu i namjestite na prosječnu temperaturu. Držite zgužvani komad tkanine u njoj nekoliko sekundi.

Prije upotrebe provjerite da na pegli nema ostataka proizvoda za stiliziranje kose, odnosno da je čista. Ovaj trik ne koristite na osjetljivim tkaninama. Smjesa vode i octa pomaže: Pomiješajte vinski ocat s vodom u omjeru 1:3, stavite to u prskalicu i protresite.



Poprskajte nabore na odjeći i izravnajte rukama. Iskoristite paru iz kuhala za vodu: Kada voda zakuha, otvorite poklopac i držite izgužvani komad odjeće iznad pare, na udaljenosti od oko 20 centimetara. Upalite sušilo za kosu I to može pomoći da brzopotezno izravnate poneki nabor na odjeći.

Uključite ga na najvišu temperaturu i usmjerite prema naborima. Para iz tuša je odlična: Pustite toplu vodu na tušu i pobrinite se da se u kupaonici stvori para (zatvorite prozore i vrata). Zgužvanu odjeću stavite što bliže tušu, ali pazite da kapi vode ne dođu na nju. Ostavite tako nekoliko minuta. To možete napraviti i dok se tuširate, tako da iskoristite toplu vodu koja izlazi iz tuša.



Poslužite se mokrim ručnikom:Stavite odjeću na ravnu površinu, kao što je daska za peglanje ili stol. Pokrijte velike nabore s mokrim ručnikom i snažno ga pritisnite rukama. Nakon toga ostavite odjeću da se osuši. U perilici za rublje: Stavite zgužvanu odjeću u perilicu i uključite program za sušenje, neka radi 15 minuta - to bi trebalo biti dovoljno.

Ako su nabori veliki, u mašinu ubacite neku malu mokru tkaninu, npr. namočite čarapu i stavite unutra. Doza vlage tijekom sušenja olakšat će izravnavanje odjeće. Poslužit će i vruće dno lonca: Lonac zagrijte na štednjaku, ali najprije unutra stavite vodu. Kad se dovoljno zagrije, izlijte vodu i vrućim dnom pritisnite mjesta koja su zgužvana.

Prije toga odjeću položite na radnu plohu u kuhinji i izravnajte rukama. I kocke leda su korisne: U perilicu za rublje stavite do pet komada zgužvane odjeće i ubacite dvije do tri kocke leda. Potom perilicu uključite na program za sušenje - na 10 minuta. Led stvara paru dok se topi koja je odlična za uklanjanje nabora, piše BrightSide.

Pokreće Blogger.