Ispovjest ljubavnice: "Prevara nije kraj svijeta, meni je promjenila život na bolje"

Biti druga žena je ne samo nemoralno već i neverovatno glupo. Ljubav ipak ne pobeđuje sve, ali ja sam dovoljno odrasla da shvatim da čak i prosečna žena poput mene može pasti na to.



Ja sam čovek, nisam savršena i umem da napravim grešku. Zahvalna sam na onome što imam i uživam u vremenu koje provedem sa svojom decom. Jedna devojka je odlučila da podeli sa nama priču o tome kako je biti ona druga žena, u senci, i kako je moguće dobiti i jednu takvu bitku.

“Kakva bezdušnica! Ne bi me iznenadilo da je to jedna od misli koja vam projuri kroz glavu kad vidite naslov moje ispovesti. Ipak, ja ne podržavam prevaru i na to sam ponosna. To je jedna užasna stvar za sve koji su u to uključeni. Ali, nažalost, u jednom trenutku svog života - bila sam druga žena.



Svi verovatno zamišljate tu drugu ženu kao nekoga ko je seksi, sladostrasna, fizički savršena u svakom pogledu, a iznutra je destruktivna, lukava, bez srca i proračunata demonska bezdušnica sa misijom da uništi jednu porodicu radi svoje sopstvene sebične dobiti. Uglavnom je uvek muž taj koji je neveran. Neobično je za jednu ženu da pogazi svoj brak na takav način.

Kad god bih čula za tako nešto, osuđivala bih, podigla nos i pitala se: "Kako je moguće da žena učini tako nešto?" Ipak, dozvolite da vam priznam, tako nešto se i meni desilo. Najpre ću vam reći da i nisam uopše seksi i nisam fizički savršena. Nakon dvoje dece, strije i celulit se jasno primećuju na mom telu.



Ja sam samo majka, prosečna žena koja traži da postane najbolja verzija sebe i najbolja moguća majka za svoju decu. Nikada nisam želela da postanem druga žena i da ponesem tu sramnu titulu. Nisam ni računala svaki svoj potez i nikako nisam želela da imam aferu. Nisam ga izabrala i nikako nisam želela da uništim dve porodice.

Obrazovana sam i imam stabilnu karijeru i sposobna sam da zarađujem sama za život, tako da nisam tražila nikakvu finansijsku ili socijalnu pomoć u toj aferi. Bio je to moj najbolji prijatelj već dve godine i najveći štreber kojeg znam, ali sam se ipak zaljubila u njega. I to snažno.

Verovala sam u sve što mi je rečeno. Zavisila sam od svakog poljupca, svake poruke i svake reči. Znam da sam veoma pametna žena, ali u tim trenucima sam bila toliko glupa i naivna. Čak ću priznati da sam bila potpuno slaba i ranjiva. Mislila sam samo svojim srcem, a moj mozak ga je samo sledio. Ne volim laž. Ova afera nije dugo potrajala, a ja sam već skupila snagu i rekla svom bivšem mužu. Slomila sam mu srce.

U to vreme sam mu rekla kako se osećam usamljenom u našem braku. Ipak i dalje ga volim zbog toga kakva je osoba i kakav je otac našoj deci. Ne prođe ni dan, a da ne zažalim zbog toga što sam ga povredila. Kajem se što sam uništila našu porodicu, ali ne žalim to što sam bila otvorena i iskrena prema njemu. U to vreme sam mislila da je ljubav koja mi se dogodila jača od one koju sam imala u braku.

Pokreće Blogger.