Tužna majka: "Moj sin je morao birati između mene i svoje žene, pogodite šta je izabrao"

Smješno je to, ljudi moji, dok imaš onako malo dijete, voliš ga i paziš i nemaš pojma šta ćeš od njega sve da dočekaš za nekoliko godina, niti da li će on uzvratiti svu tu ljubav.


Sa svojih 60 godina sam shvatila da srce ne bira u koga će se zaljubiti pa zbog tog sam širokog shvatanja što se tiče ljubavi i veza. Ali moj sin jedinac je stvarno pogodio djevojku koja nema apsolutno ni jednu kvalitetu ni kao djevojka, niti kao čovjek.

Oduvijek sam imala izvrstan odnos sa sinom, sve je dijelio sa mnom, pratio moje savjete i smjernice i hvala Bogu izabrao pravi put, školovao se, postao svoj gazda i ima velika primanja. Djevojke su se uvijek ljepile na njega zbog auta i novca a on je nažalost uvijek naivno ispaštao zbog toga.On je imao 28 godina kad su se upoznali, a ona 18. Očigledno je razlika velika - ali ko sam ja da sudim? Posavjetovala sam ga da upozna njene roditelje ako planira ozbiljnu vezu jer je još uvijek bila mlada i nije nam trebao nečiji ludi otac za vratom da govori da mu otimamo dijete ili slično.

Kada sam upoznala tu malu odmah mi se nije dopala, iskompleksirano dijete koje nema nikakve planove u životu osim da spava i jede... ali sam ćutala i pustila da stvari idu svojim tokom. Odlučili smo da upoznamo njene roditelje i kada smo otišli tamo imali smo šta vidjeti.Otac joj je bio vrijedan čovjek, izmučenog izgleda, ruke su mu bile pune žuljeva i ožiljaka dok je majka sa ful šminkom i frizurom dočekala nas sa nogama na stolu. Na moje iznenađenje oni se nisu bunili što je njihova curica od 18 godina započela vezu sa muškarcem od 28 godina, naprotiv - bili su presretni da ode iz kuće, dok je njena majk čak i dobacila "Daće Bog da se i ne vrati više hahaha".

Prećutala sam i to, ali sam bila sigurna već tad da će biti problema. Tako je i bilo. Živjela je 2 mjeseca sa nama. Njen dan se svodio na to da leži, gleda tv i igra igrice na mobitelu. Spavala je 14 sati što nisam vjerovala da je uopšte moguće - a ako pokušaš da je probudiš istjera te iz sopstvene sobe.

Sretale smo se kad dođe da me pita šta ima jesti i da joj dadnem para da ide u kafić. Trpila sam koliko sam mogla, ali na kraju mi je pukao film, okupila sam ih oboje i rekla sinu da to nije nikakva djevojka i da treba da nađe bolju. Rekla sam da se stvari moraju mjenjati, na šta je ona rekla mom sinu:

"Okej onda ćeš da biraš, ili idemo negdje živjeti sami - ili ostani sa svojom majkom a ja ode".On je shvatio da je u bezizlaznoj situaciji i da će stvarno morati da bira jer mi naprosto nismo mogle da živimo zajedno. Na to sve, on je rekao. "Pa ti ćeš mi biti žena naravno da ću izabrati tebe."

Nakon toga nisam više ništa željela da čujem od njega. Rekla sam mu da skupe svoje stvari i idu živjeti taj svoj život. 3 mjeseca nije htio da mi se javi i dođe u posjetu, nakon toga se jedva javio i rekao da ne može da me zove jer se onda svađa sa njom. Pa hvala ti sine. Nadam se da ćete imati divan život.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.