Stvari koje se ne poklanjaju partneru - Sat i minđuše bi mogli ukazati na kraj ljubavi

Vjerovatno ste već načuli priče da se sat ne valja poklanjati partneru, ali postoje još neke stvari.


Starinske priče ili ne, još od detinjstva su nas učili brojnim "pravilima" kojia se primenjuju da bi se, navodno, izbegla svađa ili podstakla sreća u različitim segmentima života. Momak djevojci ne smije poklanjati minđuše, jer će se njihova veza ubrzo završiti.

Jedno od takvih, neobičnih, verovanja je i da se upaljač ne poklanja, jer to nagoveštava svađu. Takođe, ako se ruke, pri rukovanju četiri osobe, ukrste, veruje se da će među njima izbiti svađa. U gostima se nikada ne ostavlja nepopijeno piće, jer im se, prema verovanju, tako ostavlja svađa u kući.Takođe, ne valja ni sedeti skrštenih ruku u kući jer to sluti na nesreću i tugu, a ni menjati verenički prsten, da se život ne bi preokrenuo. Ako devojka pokloni sat momku, ili on njoj, sledi im raskid, a u kući u kojoj se sto ljulja glavnu reč vodi žena.

Veruje se i da razbijena čaša u kući nagoveštava sreću, kao i da će onaj ko jede mrvice sa stola biti bogat. Još jedno od neobičnih pravila je da se nikako ne pevati za vreme jela. Navodno, taj koji peva za stolom oženiće se ludom ženom, odnosno udati za ludog muškarca.Ko pije kafu iz okrnjene šoljice, udaće se za udovca ili oženiti udovicu, a devojkama se daje okrajak da bi ih svekrve volele. Takođe se vjeruje da ne treba poklanjati starinske stvari, antikvete ili polovnu robu jer se smatra da te stvari posjeduju lošu energiju koja će se prenijeti na onoga kome poklanjate.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.