Stručnjak otvorio oči ženama: "Ne pomažu kreme protiv bora ako ćete se sunčati"

Doktori odavnina upozoravaju na štetnost sunčanja ali čini se da malo ko obraća pažnju.


Novi dokazi pokazuju da se posljednjih desetljeća broj melanoma povećao. U razdoblju od 1980. do 2004. broj melanoma porastao je za alarmantnih 50 posto među ženama u dobi od 15 do 39 godina. Ljudi koji se sunčaju u solarijima imaju 75 posto veće šanse dobiti rak kože do 35. godine.

Pored toga koža ne voli sledeće stvari - Preskakanje zaštitnog faktora: Napravite sebi uslugu i prestanite da ignorišete ovaj savet. Svakodnevnim korišćenjem kreme sa zaštitnim faktorom odbranićete kožu od štetnog uticaja sunčevih zraka i odložiće pojavu prvih znakova starenja.



 Pričanje telefonom: Prirodna ulja iz kože pomažu bakterijama koje se nakupljaju na ekranu telefona da se lakše zalepe za lice. Najbolje bi bilo koristiti slušalice ili redovno brisati ekran telefona antibakterijskim vlažnim maramicama. Spavanje na jednoj strani:

Način na koji spavate utiče na pojavu bora. Upravo zbog toga se neke bore nazivaju "spavalice". Ako "zabijete" glavu u jastuk - dobićete ih. Najbolje je spavati na leđima, ali to može biti teško nekome ko je navikao da spava na jednoj strani.



Ako vam spavanje na leđima nije udobno, pokušajte bar svake večeri da menjate stranu tela na kojoj ćete zaspati. Grubi piling lica: I dok je piling neizbežan korak u postizanju lepe kože lica, pregrubim trljanjem postići ćete suprotan učinak i iziritiraćete kožu. Istiskivanje bubuljica:

Koliko god bilo teško, pokušajte da se suzdržite. Istiskivanjem samo pravite ranu na koži koja će ostaviti i ožiljak. Pokušajte da vodite bolju brigu o koži i primenite sva navedena pravila, pa ćete sigurno imati i manje problema.

Pokreće Blogger.