Riječi koje vrijedi pročitati: "Neću se udati samo zato što me godine i porodica pritiskuje"

Najveća greška mnogih žena jeste što požure da se udaju za bilo koga kada zamaknu u godine. Na taj način se stvaraju loši brakovi i loše veze. Bolje biti srećno sam nego nesrećno u braku.


Na Valentinovo prošle godine ležala kući plačući. Bila sam tužna što sam sama, pitala sam se hoću li ikad ikoga upoznati i čeznula za dubljom vezom s nekim. Ali, u tom trenu nisam shvaćala da je veza koju sam doista trebala - veza sa samom sobom.Neću se udati samo zato što me godine i porodica pritiskuje

Zapravo, nikada nisam uzela vremena da se upoznam i prihvatim sebe kao senzualno biće. Moje je jedino pravilo bilo da se radikalno volim i da ne tražim partnera dok nisam stvarno spremna. Nakon godinu dana bez ikoga, moj se pogled na svijet, ljubav i mene drastično promijenio.



Iako sam još sama, u ovih godinu dana sam naučila više o ljubavi i odnosima nego kroz sve svoje veze. Naravno, ne kažem da treba biti suzdržan da bi naučio takve stvari, to je jednostavno bilo moje iskustvo, moj način i zahvalna sam za ono što sam naučila.

Naučila da se čovjek može suzdržati od svega... Sve je moguće, ostaviti i poroke i sve - samo je potrebna dobra volja. Naučila sam da je moje tijelo je nevjerojatno. U velikoj većini mojih romantičnih odnosa sramila sam se svojeg tijela.



Uvijek sam izbjegavala da me partner vidi po danu. Kao prvo, bila sam jako samosvjesna i mislila sam da ne izgledam poput idealiziranih žena iz filmova i magazina. Drugo, možda zato što sam odrasla u vjerskoj zajednici u kojoj je intima bila nešto o čemu se nije pričalo.

Tijekom ovog vremena odlučila sam bolje upoznati svoje tijelo. Prije početka ovog putovanja, bila sam opterećena time kako me moj partner vidi. Sada prihvaćam da je moje tijelo jedinstveno i cijenim ga takvo kakvo je. U srcu sam beznadna romantičarka.

Ipak, moja fiksacija na to da sam u vezi često je ostavljala značajnu slijepu točku za sve druge divne oblike ljubavi u svijetu. Kad sam se odlučila voljeti i prihvatiti samu sebe, postala sam otvorenija, svjesnija i zahvalnija za ljubav od obitelji, prijatelja i mog Stvoritelja.

Možda nisam spremna za vezu - i to je u redu. Ja sam u srednjim tridesetim godinama i dio mene misli da bih trebala biti spremna da se 'skrasim' i nađem životnog partnera. Prije godinu dana, skočila bih na priliku da budem s nekim tko mi zapravo ni ne odgovara. Ali sad, svjesnija sam sebe i onoga što želim. Zato se neću skrasiti dok ne nađem onog pravog pa makar to bilo i sa 60 godina.

24sata.hr

Pokreće Blogger.