Predivna jaja bez mnogo muke: Genijalni trikovi za ukrašavanje uskršnjih jaja

Stiže nam uskrs i prvo što nam padne na pamet jeste farbanje jaja. Svake godine stižu neke nove metode i tehnike, pa da vidimo šta nam se to nudi ove godine.


Prethodnih godina mermerna i ombre jaja bile su omiljeni izbor mnogih kreativnih dama, ali ove godine čuvena TV voditeljka i poznata blogerka Marta Stjuart poigrala se bojama i napravila novi trend u šaranju uskršnjih jaja - ova jaja izgledaju kao da su metalizirana, piše Lovesensa.

Na prvi pogled izrada ove šare deluje komplikovano, ali trik je u jednoj čarobnoj namirnici. Postupak izrade metaliziranih jaja počinje tako što jaja premažete alkoholnim sirćetom. Glavni trik je to što u farbu za jaja treba dodati kašičicu maslinovog ulja i pomešati sa bojom.




Ulje će isplivati na površinu i zadržati se na njoj - tada jaje stavite u kašiku i polako provucite kroz boju. Mehurići ulja zaštitiće jaje od farbe i dobićete predivne šare! Ofarbana jaja ostavite da se osuše, a zatim po želji pomoću štapića za uši obojenu površinu jaja premažite sjajem u željenoj boji.

Najbolji efekat dobićete ako koristite bela jaja, a detaljan postupak pogledajte u videu! Takođe još jedna tehnika je postala moderna a to je izbjeljivanje jaja da budu potpuno bijela. Za tu tehniku potrebno vam je: 10-15 jaja, 1,5 l vode, 200 ml sirćeta.



Priprema: Stavite jaja i vodu u veću šerpu da se kuvaju na umerenoj temeperaturi. Nakon 10 minuta dodajte sirće, pustite da proključa pa smanjite vatru. Kašikom skupite penu koja se pojavila na vrhu, pa ostavite jaja da se kuvaju još oko 4 minuta, sve vreme skupljajući penu. Nakon toga prelijte jaja hladnom vodo

Pokreće Blogger.