Predivna i nezahtjevna - Svaka žena bi trebala imati orhideju u domu iz 7 razloga

Orhideje su uvijek bile omiljeno cvijeće mnogih žena. Pored toga što predivno izgleda ona unosi mir i radost u svaki dom koji je ima. 


Orhideje spadaju među najlepše sobne biljke, a prednost im je što su veoma lake za održavanje. Orhideje ne zahtevaju mnogo svetla. Kada rascveta dovoljno, gledajte da je stavite na svetlo, ali nikako direktno na sunčevu svetlost. Neka vam prozr budeo krenut prema Istoku.

Dok orhideja cveta, nemojte brinuti o svetlosnim uslovima. Stoga je postavite na mesto gde najbolje izgleda u sobi. Rastu ako ih "zanemarite". Ova biljka često u prirodnoj divljini raste u pukotinama stabala. Stoga ih slobodno malo pustite, ne zalivajte previše, već jednom u dve nedelje.Ako primetite da su im listovi previše prašnjavi, ponekad im malo operite mlakom vodom. Zalijte biljku tako što ćete potopiti posudu u vodu sobne temperature na otprilike 30 sekundi. Zatim malo protresite posudu kako biste ocedili svu vodu s dna pre nego što je vratite u ukrasnu posudu.

Imajte na umu da orhideje ne vole korene natopljene vodom. Ne odrezujte je kada rascveta. Stabljike nemojte odrezati dok dobije potpuno smeđu boju jer može jer može proizvesti drugu. Nemoj odrezati stabljiku cvata orhideje ako nije potpuno smeđa. Orhideje ne traže puno gnojiva.Nemojte gnojiti cveće koje je u pupoljku ili cvatu. Dodajte malu količinu gnojiva za orhideje u vodu biljke koja ne cveta svaka tri meseca. Presađivanje im ne odgovara. Koren ove biljke ne voli uznemiravanje.  Zato nikako nije preporuka da ih presađujete.

Nego samo dodajte malo kore ili mahovine na vrh posude tamo gde orhideja izgleda nestabilna. Tokom leta ih držite na otvorenom. Ova biljka se prijatno oseća napolju tokom letnjih dana. Zato ispraznite posude nakon kiše. Kada stignu hladniji meseci unesite je ponovo u dom.

stil.kurir.rs

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Ukoliko preuzimate sadržaj ovog članka OBAVEZNI ste da nas navedete kao izvor uz linkovanje našeg članka.

Pokreće Blogger.