Možda smo malo pretjerali - Moderna imena za djecu u 2019. godini

Do sada je vladao trend da dajemo djeci imena po cvijeću, drveću i po darovima prirode.


Roditelje će i tokom 2019. godine inspirisati priroda kada budu birali ime za svoju bebu. Pitanje je samo da li će Srbi davati već ustaljena imena iz ove oblasti ili ćemo ponovo uvoziti strana koja su moderna ove godine svuda u svijetu? Mnoge roditelje kada treba da odaberu ime za svoju bebu inspiriše nešto što vole.

Na primjer, inspiriše cveće ili druge biljke, a neke reke, plenine i ostale prirodne znamenitosti. Šeri Suzan drži sajt za pomoć roditeljima pri izboru imane za dete, pa čak tvrdi da joj neki plaćaju stotine evra da bi izabrali prevo ime, koje će dete nositi ceo život.Zbog toga ona mora da prati trendove i uklapa ih u tradiciju. Interesantno je da će tokom 2019. godine među imenima za bebu dominirati flora i fauna sveta. Prošle godine su imena cvetova bila dominantna među imenima za bebe, pogotovo za devojčice, a ove godine su pomerene granice.

Dominiraju Vinter (Zima) ili Foks (Lisica), ali oni predstavljaju brzi nepogrešivi izbor. - Botanička i prirodna imena su sada daleko iznad imena Rouz (Ruža) ili Forest (Šuma). Najpopularnija imena su Iva za devojčice, Foks za dečake i River (Reka) za oba pola.Kako ističe Suzan i dodaje da sada preporučuje roditeljima da Vinter daju kao drugo ili srednje ime i da tada dobijaju jedinstveni nepobedivi izbor. Tako je što se tiče stranih imena. Kada je Srbija u pitanju tu su Iva, Una i Tara. Dok među imenima za bebe dečake i dalje caruju Lav i Vuk. Ono što je popularno, ali što biraju samo smeliji stanovnici naše zemlje su Šuma, Kiša, Drina, Sava, Dunav.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Ukoliko preuzimate sadržaj ovog članka OBAVEZNI ste da nas navedete kao izvor uz linkovanje našeg članka.

Pokreće Blogger.