Genijalni savjeti kraljice stila: "Zna se koje boje nose dame, a koje žene sumnjivog morala"

Jedna od najpoznatijih dizajnerki današnjice donosi svoje savjete u vezi mode i stila.


Venecuelenska kreatorka Karolina Herera je rođena 1939. godine i poznata je po "izuzetnom ličnom stilu" i odevanju prvih dama Amerike kao što su Džeki Kenedi Onazis, Laura Buš, Mišel Obama i Melanija Tramp. U svojim kreacijama uvek naglašava ženstvenost, a za to zaslužni ovi modni i stilski saveti:

1. Naglašena ramena: - Uvek sam smatrala da kad naglasiš ramena, struk jednostavno mora da izgleda tanje. - rekla je svojevremeno Herera, a u njenim kolekcijama se uvek nalaze komadi sa efektno naglašenim ramenima. 2. Bela košulja: U beloj košulji možeš izgledati i ležerno i elegantno, kako god poželiš.



Ali, moraju da budu od čvrstog materijala. Bela košulja je zaista nešto posebno, zar ne? U njima žene izgledaju tako sveže. - rekla je za Vog slavna dizajnerka. 3. Boje: - Boje i moda su nerazdvojni. Stoga bi svako trebalo da eksperimentiše sa bojama. Meni su boje jako važne, iako ih možda i ne nosim tako često, ali čine me srećnom.

Ljudi se osećaju moćno kad nose nešto u izražajnim bojama. Dame nose svedene boje dok previše drečavih boja sklopljenih u jednu kombinaciju mogu ukazivati na žene sumnjivog morala. 4. Suknje: - Volim suknje, jer ih možeš kombinovati sa svime i nositi u dnevnim, ali i svečanim prilikama. - kaže Herera.



5. Posebni ukrasi: - Ukrasi su jako važni, ali moraju da budu stvarno posebni. Mi sve izvezene ukrase na našoj odeći sami pravimo, unutar kuće, i to za svaku kolekciju. Najviše volim one sa botaničkim printom. Inače, printove koje koristimo u kolekcijama takođe ne kupujemo, već ih sve razvijamo unutar modne kuće i pripadaju nama. Čvrsto verujem da sve što radimo mora da ima neki napredak. - kaže Herera.

Pokreće Blogger.