Genijalni savjeti doktor Oza: "Ključ je u vlaknima i hrani koja ih sardži"

Doktor Oz savjetuje ljude da u svojoj prehrani više jedu žitarice i hranu bogati vlaknima.


Zobena kaša se radi od usitnjenih zobenih pahuljica. One dolaze u mnogim oblicima, od mljevenih do rezanih. Možete se odlučiti za krupne ili sitne, ovisno o teksturi koju želite ili količini vremena koja vam je potrebna za pripremu. Zobena kaša je također puna vlakana, koja će, kao što znamo, učiniti izvrsne i divne stvari vašem tijelu, uključujući sve dolje navedene stvari.

1. Bit ćete “redoviti”. Zobene pahuljice, bez obzira na oblik, su prepune vlakana. Vlakna su nešto što je vrlo teško probaviti bez pomoći tekućine unutar vašeg tijela. Dakle, zob služi kao spužva, upija vodu i druge tekućine jer se s lakoćom kreće kroz vaš probavni sustav i brzo izlazi iz vas.



Na taj ćete način imati redovito pražnjenje crijeva tako da se nećete osjećati napuhano. 2. Bit ćete siti. Baš kao što spužva upija vlagu i nabrekne barem dvostruko od svoje izvorne veličine, zobena kaša u suštini čini istu stvar u vašem tijelu. Kada je pojedete, odmah se počinje širiti i popunjavati prostor unutar želuca, ostavljajući manje prostora za još hrane.

A kad se to dogodi, vi ste siti i manje je vjerojatno da ćete jesti nepotrebnu hranu. 3. Možete izgubiti na težini. S obzirom na činjenicu da ste siti i da vjerojatno nećete jesti zalogaje između obroka, nećete skupljati dodatne kilograme i možete čak i izgubiti na težini.



U stvari postoji dijeta koja se zove “Benjamin Franklin dijeta”, s kojom ljudi koji su zamijenili svoj uobičajeni doručak sa zdjelom zobenih pahuljica i hodaju petnaest do trideset minuta dnevno izgube gotovo pola kilograma masnog tkiva tjedno bez da mijenjaju bilo što drugo u njihovoj prehrani.

Ako ne vjerujete, samo pokušajte. 4. Smanjit ćete rizik od bolesti srca. Zobena kaša smanjuje razinu lipoproteina niske gustoće, koji je također poznat kao “loš” kolesterol povezan s bolestima srca. Cijela zob je bogata polifenolima, antioksidansima.

Osobito skupinom antioksidanata koji se nazivaju avenantramidi, a koji se gotovo isključivo nalaze u zobi. Ovi avenantramidi povezani su snižavanjem razine krvnog tlaka i poboljšavaju protok krvi. Jednostavno rečeno: jedite zobenu kašu i smanjite rizik od bolesti srca. 5. Dobit ćete hranjive tvari. Zob je puna vitamina, minerala i antioksidansa.

Pokreće Blogger.