Dizajnerka Elena Karić: "Ispisala sam sina iz škole i učila ga od kuće - najbolja odluka ikad"

Današnje škole većinom imaju previše stroga i rigorozna pravila za nježna i krhka bića kao što su djeca. Takva pravila nisu uredu za njihov razvoj i zbog toga roditelji uvode nove mjere.


Dizajnerka enterijera Elena Karić Karaman svojevremeno je šokirala mnoge kada je rekla da je tada 12-godišnjeg sina Simona ispisala iz škole i preusmerila ga na kućno vaspitanje. Ipak, ona i njen suprug su na kraju odlučili da Simon koji danas ima 13 godina promjeni način školovanja.

Odlučili su da vrijeme provodi u prirodi i upiše "zelenu školu". Kako mu je tamo, objasnila je u jednoj poruci na Instagramu. - Tako smo srećni i ponosni što smo deo ove inspirativne zajednice. Prošle godine smo započeli ovu neverovatnu avanturu i ušli u najzeleniju školu na Zemlji...Uz visoke akademske standarde, škola se takođe fokusira na održivost i kreativnost u okviru svog nastavnog plana i programa. Nema ocene do srednje škole: "Mi ne pravimo robote od dece", kako mi je jednom rekao neverovatni Pak Sal, direktor škole.

"Želimo da budu kreativni"... Želim da sva deca na ovoj neverovatnoj planeti imaju mogućnost da rastu i uče u takvom okruženju - napisala je Elena. Podsetimo, ona je prošle godine objasnila zašto je sina ispisala iz škole i rekla je da je to najbolja odluka do sada:Obrazovanje kod kuće je najbolja odluka koju sam ikad donela. Umesto da sedi satima u školskim klupama, naša učionica je tamo gde smo mi- u štali, u šumi, kraj vatre sa domorocima. Postoji li šta bolje od mogućnosti da budete divlji i slobodni, da vas odgajaju da budete ono što zaista jeste - ističe Elena.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Ukoliko preuzimate sadržaj ovog članka OBAVEZNI ste da nas navedete kao izvor uz linkovanje našeg članka.

Pokreće Blogger.