Divna priča jedne majke: "Sa 20 sam imala ljepotu, a sa 40 nešto mnogo vrijednije"

Žene često sebi umisle komplekse oko izgleda ili težine i tu sliku u glavi pretvore u nešto što odudara od stvarnosti i one prave slike. O tome upravo govori ova divna priča jedne majke.


Jedna majka, kolumnistkinja i žena sa punih 39 godina otkrila je suštinu života i lepote kojoj sve žene tako uporno teže. Njenu priču preneo je Hafington Post, a mi vam je prenosimo u celosti. - Otkriću ti jednu veliku tajnu: Danas si jako lepa! Možda ne shvataš sad, ali ćeš za nekoliko sekundi saznati.

Bilo mi je potrebno 39 godina da to shvatim, i sada kad sam konačno svesna toga, morala sam to da podelim sa vama. Evo kako sam to shvatila: Dok se pripremam da zakoračim u četrdesetu godinu života, volela bih da sam tek napunila trideset. Da mogu tu deceniju da počnem iz početka.Sa punih trideset imala sam 10 kilograma manje nego sad. Nisam imala bore na licu, podbradak, niti sam na Guglu pretraživala reči poput “botoks”, kako se podmladiti i tako dalke. Kupovala sam stvari na odeljku za juniore. Kada sam imala trideset, bila sam lepa, ali to nisam znala.

Bila sam fokusirana samo na one negativne stvari – onih pet kilograma viška, tonus lica koji je napustio svoju snagu i počeo da se gubi, grudi koje su nakon dojenja počele da se opuštaju i stomačić koji mi je ostao nakon trudnoće. Želela sam da ponovo imam dvadeset.Kada sam imala dvadeset godina, bila sam 10 kilograma mršavija, sa zategnutim trbušnjacima i butinama, grudi su mi bile pune i čvrste, i nisam ni pomišljala na to da na guzi mogu imati rupice, i zadovoljno sam nosila bikini. Lice mi je bilo jako zategnuto i glatko.

 Kada sam imala dvadeset, bila sam prelepa, ali to nisam znala. Bila sam fokusirana samo na one negativne stvari – poredila sam se sa devojkama koje su bile mršavije i ljepše od mene, imale lepšu kožu i prirodno pravu kosu. Želela sam da budem kao one.

Sada kada sam na pragu četrdesete, gledam svoje fotografije sa 30 godina i vidim jednu prelepu ženu. Gledam svoje fotografije sa 20 godina – vidim jednu predivnu devojku. Sada znam da kada sa svojih 50 godina budem gledala svoje slike sa 40, videću jednu lepu ženu. Šta to znači? Znači da sam i danas lepa. Baš kao i ti! Sada možda nisam zategnuta kao prije, ali sam svjesna da sam čitav život bila lijepa žena - u dvadesetima to nisam znala.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Ukoliko preuzimate sadržaj ovog članka OBAVEZNI ste da nas navedete kao izvor uz linkovanje našeg članka.

Pokreće Blogger.