7 fascinantih savjeta koje su velikani govorili svojoj djeci pred spavanje

Veliki mislioci i stvaraoci su ostatku populacije izgledali kao čudaci, ali samo zato što su oni svijet vidjeli drugačijim očima i na drugačiji način.



Evo šta su oni govorili svojoj deci pre spavanja. 1. Stiven Hoking o najbitnijim stvarima na svetu: "Prvo, seti se gledati gore u zvezde, a ne dole u svoja stopala. Drugo, nikad ne odustaj od svog posla. Posao ti daje smisao i svrhu i bez njega je život prazan. I treće, ako ćeš imati sreće i pronađeš pravu ljubav, nemoj je odbaciti", bio je najdraži savet koji je Stiven Hoking davao svojoj deci.

2. Albert Ajnštajn o najboljem načinu za učenje: "Na klaviru sviraj muziku koja te usrećuje, iako ti je nije dao učitelj. Na taj način ćeš najviše naučiti, radeći nešto s takvim entuzijazmom da ni ne osećaš kako vreme prolazi", napisao je Albert Ajnštajn u pismu svom sinu Hansu.



3. Mari Kjuri o moći samopouzdanja: "Nikome život nije lagan. I šta sad? Moramo biti uporni i, više od svega, samopouzdani. Moramo verovati da smo za nešto talentovani i da ćemo u tome u čemu smo dobri biti i uspešni", citira Marina ćerka Iv u knjizi "Madame Curie: A Biography".

4. Bil Naj o najbitnijoj stvari koju moramo zapamtiti vezano za druge ljude: "Svi ljudi koje ćeš ikada upoznati znaju nešto što ti ne znaš. Automehaničari danas znaju kodirati kako bi popravili elektroniku u autu. Kuvari razumeju svojstvo bakra da kontroliše proteine.



Građevinari izvrsno znaju snagu različitih materijala. Poštuj njihovo znanje. Uči od njih. To će izvući najbolje iz njih i tebe", rekao je u govoru održanom na Univerzitetu Rutgers. 5. Nil de Gras Tajson o savladavanju prepreka: "Imam kolege s disleksijom.

To je prepreka, ali šta takmičari na Olimpijskim igrama rade kad naiđu na prepreku? Preskoče je - napisao je Nil u pismu osmogodišnjoj devojčici koja mu je pisala jer je bila zabrinuta da neće postati naučnica zbog disleksije. 6. Edvard Ozborn Vilson o potrazi za znanjem: "Drži oči otvorene i okreći se oko sebe.

Potraga za znanjem je u našim genima. Tamo su je stavili naši davni preci koji su se razišli širom sveta, i ta želja za znanjem nikad neće biti potisnuta", rekao je na TED talk-u. 7. Ben Frenklin o ponašanju prema svojim bližnjima: "Što se više i bolje brineš za svoju majku, to ćeš biti veći čovek u mojim očima", rekao je svojoj kćeri.

ddl.rs

Pokreće Blogger.