Savjeti stručnjaka za koje mnogi debelo plaćaju - 8 stvari koje bi trebali znati

Niko ne zna bolje šta se dešava u našoj glavi od psihologa. Međutim, njihove usluge nekada znaju biti ne tako jeftine, zbog toga smo skupili neke najbolje od njih.


Ovo su neke stvari koje treba da počnete da primenjujete svakog dana i sigurno ćete primetiti pozitivne promene uskoro. Naučite da kažete "Hvala": Šta se dešava: Kada se nekome zahvalimo za nešto, čak i sudbini, fokusiramo se na pozitivne aspekte života.

Prijatna sećanja pokreću proizvodnju serotonina u prednjem cingularnom korteksu. Ova tehnika se često koristi za lečenje depresije. Rešavajte probleme jedan po jedan: Šta se dešava: Naš mozak nikada ne prestaje da traži rešenja za svaki problem koji nas brine.
Za to je potrebno mnogo energije, tako da kad god se mozak umori i problem ostane nerešen, osećamo se nervozno. Ne zadržavajte stvari u sebi: Pričajte o tome šta vas muči: Šta se dešava: I kada pričate o vašim problemima teraju nas da koristimo različite strane mozga.

U drugom slučaju, negativne emocije imaju manji uticaj na vaše blagostanje. Stoga je preporučljivo da vaše probleme ne zadržavate. Kad god govorite o njima, vaš mozak aktivira proizvodnju serotonina i čak uspeva da pronađe neke pozitivne strane situacije. Dodir i zagrljaj: Šta se dešava:Za nas, ljude, društvena interakcija je zaista važna. Različiti oblici fizičke podrške, naročito dodiri i zagrljaji, mogu da ubrzaju oporavak osobe nakon bolesti. Učite, učite i učite! Šta se dešava: Za mozak, sticanje novih znanja znači trajno prilagođavanje okolini koja se menja.

Pomoću ovog procesa, naš mozak se razvija, nagrađujući sopstvene pokušaje da apsorbuje i obrađuje sveže informacije dopaminom, hormonom radosti. Ako želite da budete srećni, nemojte da se plašite da probate nešto novo, promenite okolinu, naučite nove stvari. Bavite se spotom: Šta se dešava: Fizička aktivnost je stres za telo. Čim se stres završi, vaše telo dobija nagradu: dozu endorfina, koju oslobađa hipofiza.

Efekat je sličan efektu opijata (npr. morfijuma), koji smanjuju bol i podižu raspoloženje. Ne morate da trčite maraton da biste postigli ovaj rezultat - čak i obična šetnja može da učini čuda! Usput rečeno, mnogi pisci i kompozitori smatraju da su šetnje neophodan deo kreativnog procesa. Pokušajte da se dobro naspavate: Što se događa: Dok spavamo u mraku, naše telo luči hormon melatonin.

Ovaj hormon usporava sve procese u telu, pomažući mu da se oporavi i poveća nivo serotonina u hipotalamusu. Ako mozak otkrije promenu u osvetljenju, on aktivira oslobađanje hormona stresa da bi brzo probudio telo. Zato je važno spavati 6-8 sati dnevno i to u zamračenoj prostoriji. Iščekujte srećne trenutke: Šta se dešava:

Proces čekanja nečeg lepog, kao što au hrana ili seks, sličan je naučenom odgovoru na pljuvačku. Naš mozak zapravo doživljava zadovoljstvo jednostavnim očekivanjem prijatnog događaja. Zato mi toliko volimo da brojimo sate i minute do nekog posebnog trenutka - bilo da je reč o rođendanu ili venčanju, izalsku sa prijateljima ili samo kraju dugog radnog dana.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Ukoliko preuzimate sadržaj ovog članka OBAVEZNI ste da nas navedete kao izvor uz linkovanje našeg članka.

Pokreće Blogger.