Savjeti psihologa za srećan život: "Šta vas briga šta drugi misle, oni ne plaćaju vaše račune"

Koliko ćemo biti srećni ili nesrećni zavisi najviše od nas samih i naših shvatanja.


1. Pomiri se sa svojom prošlošću – da ti ne uznemirava sadašnjost. 2. Što drugi ljudi misle o tebi – nije tvoja stvar. 3. Vrijeme liječi gotovo sve – daj vremenu šansu. 4. Nemoj uspoređivati svoj život sa životima drugih i nemoj ih osuđivati – nemaš nikakvu predstavu o tome kakav je njihov put.

5. Prestani previše razmišljati – potpuno je normalno da ne znaš sve odgovore, a saznat ćeš ih kada se najmanje budeš nadao. 6. Niko nije zadužen za tvoju sreću – osim tebe. 7. Nasmij se – nisu svi problemi na svijetu tvoji. Pozitivno razmišljanje od presudne je važnosti za srećan, ispunjen život.



Treba uvek pronaći perspektivu iz koje se vidi pozitivan smisao svakog iskustva. A to je veština koja se uči. - Odmah počnite da tražite dobru stranu u sebi i drugima, ali i u svakodnevnim događajima. - U stresnoj situaciji postavite sebi tri pitanja: Zašto je ta situacija važna, šta je najveći problem.

Najzad, šta vi možete da uradite da stvari okrenete u svoju korist? Dostizanje sreće zaista je životni projekat, a istinski lični sklad i harmonija zahtevaju predan i dugotrajan rad na sebi. Međutim, sreća nije nešto što se čeka godinama, ona se krije u svakom trenutku koji proživljavamo.



Bićemo u stanju da od života dobijemo ono najbolje samo ako smo sposobni da to isto izvučemo iz malih, običnih stvari. Živite punim plućima u sadašnjem vremenu, tako ćete steći kolekciju lepih uspomena. Usmerenost na ovde i sad rasterećuje anksioznosti, stresa i tuge.

Čovek nezadovoljan sobom po pravilu je nezadovoljan i svojim životom. Zato, da biste bili srećni, morate da naučite da volite i vrednujete sebe. Da biste pobedili komplekse i promenili lošu sliku o sebi, uradite sledeće: Sami ili uz pomoć stručnjaka pronađite uzrok negativnog doživljaja sebe. - Utvrdite ima li realnog osnova da se osećate loše. Ako ima, počnite da menjate ono što vam smeta.

Pokreće Blogger.