Psiholog Labkovski: "Svaka ostvarena žena ima 7 kvaliteta"

Usješne i ostvarene žene se lako prepoznaju i to još od najranijih godina. Njih krase neke osobine koje ih često i dovode do te uspješnosti koju ostvare.


1. Nezavisna je u svakom smislu te reči (pre svega finansijski): Ovakve devojke obično od rane mladosti razmišljaju kako će i gde zarađivati za život. One odlučuju da rano napuštaju roditeljski dom, ne plaše se da odu u drugi grad ili zemlju da se školuju, razvijaju se i rastu.

 2. Od malih nogu je naučila da se uzda samo u sebe: Ona ne smatra da joj bilo ko duguje bilo šta ili da joj je zagarantovan divan život, čak i ako su mama i tata bili divni, a detinjstvo idiličn. Ona se uzda u vlastite napore, mogućnosti i sposobnosti. 3. Ona ne traži pomoć: Možda će je i zatražiti ali to znači da je već sve pokušala: analizirala je situaciju, pokušala je nekoliko puta da sama dođe do rešenja, i kada se konačno uverila da ne može sama da reši problem, odlučuje da potraži nekog ko bi joj pomogao. I ima pravo. 4. Ona ne pravi kompromise:

 One ne strepe da neće uspeti, da neće same izaći na kraj sa nečim, i nije im potrebno odobrenje drugih. Ove devojke napuštaju aktivnosti koje ih ne ispunjavaju, u tinejdžererskom dobu same odlučuju šta će da budu kad porastu i koju školu da upišu.One se ne viđaju s momcima koji ih ne poštuju. 5. Ona se nikada i ni sa kim ne upoređuje: Ona se ne odmerava sa drugaricama, ni s rođacima ni s kolegama po svojim dostignućima, finansijama ili društvenom statusu. Vrlo je svesna toga da će se uvek naći neka mlađa, zgodnija, bogatija, uspešnija, glamuroznija, možda s titulom vojvotkinje.

Ona se upoređuje sa samom sobom, onom od juče ili onom od prošle godine, i ocenjuje isključivo svoja dostignuća u tom periodu. 6. Ona je zadovoljna svojim izgledom: Ne želi da operiše nos, ne povećava usne i grudi, nije stalno na dijeti i ne potresa se što je pojela dva parčeta torte. 7. Ona ne prihvata nejednakost: Načelo „muškarac je hranitelj“ za nju je potpuno nezamisliv.

Sa njom možete komunicirati samo na ravnopravnoj osnovi, i nije važno ko je bogatiji, autoritativniji ili zauzima višu poziciju. Ona će razgovarati sa direktorom državne korporacije kao i sa kasirom u prodavnici, nikada neće dozvoliti sebi da bude nepristojna prema konobaru, ali neće tolerisati ničije nipodaštavanje.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.