Prema istraživanjima: Kćerke napornih majki često izrastu u uspješne žene

Stroge majke su bile žustro osuđivane od strane većine ljudi, međutim najnovija istraživanja dolaze do otkrića da djeca strogih majki često mnogo bolje prolaze.


Ako ste majka koja ne popušta svojoj kćeri, prema istraživanju koju je provelo Sveučilište u Essexu u Engleskoj, vaša kćer će vjerojatno biti uspješnija od djece popustljivijih majki. Od 2004. do 2010. istraživači su pratili živote 15.500 djevojčica u dobi od 13 do 14 godina.

Otkrili su da će one sa strožim majkama, koje su im postavile visoke standarde, puno vjerojatnije ići na fakultet i zarađivati više, piše Women's Health. Još jedan bonus za mame tigrice - te iste djevojke također imaju puno manje šanse da će zatrudnjeti u tinejdžerskim godinama.



 Možda malo prigovaranja i nije tako loše? Ako ništa drugo, sljedeći put kad pregovarate oko pisanja zadaće ili pospremanja sobe možete spomenuti ove podatke kao argument vašoj 'napornosti'. - Kao kći majke koja je… hm… imala velika očekivanja i često dijelila ta očekivanja.

Uvjerena sam da je pola razloga zbog kojih nisam napustila srednju školu to da sam znala kako bi moja majka rekla: 'Vidiš, rekla sam ti da trebaš učiti', a ja bih radije umrla, nego joj dala to zadovoljstvo. I pogodite tko je završio srednju školu? Ova lutka, ovdje.



Hvala mama - napisala je voditeljica istraživanja Ericka Rascon-Ramirez o svojem povodu za ovo istraživanje. Tinejdžerice se ne moraju pretvarati da im se sviđa savjet koji dobiju od svojih majki. Prema istraživanju, prigovaranje ima učinak čak i kada se djeca ponašaju kao da ne slušaju roditelje, što je skoro uvijek - dodala je Rascon-Ramirez.

U većini slučajeva svi mi smo kao tinejdžeri uspjeli napraviti ono što smo smatrali prikladnijim za sebe, čak i kada je to bilo protiv volje naših roditelja. No bez obzira na to koliko smo se trudili izbjeći njihove savjete i preporuke, vrlo je vjerojatno da su na kraju jako utjecali na naše izbore. To je točno, mame su u glavama njihove djece - zaključila je.

Pokreće Blogger.