Marija Lukić: "I kad izgubite podršku svih, ne trpite nepravdu"

Marija je simbol hrabrosti žena koje ne daju na sebe ni onima koji imaju visok autoritet. 


U "Život priča" nastavila je svoju borbu protiv pretnji, uvreda predsednika opštine Brus jer je odbila da bude sa njim i nije odgovarala na njegove provokacije. U prvom delu emitovanom u sredu ispričala je do detalja šta je preživela od strane predsednika opštine i kako ju je uznemiravao..

Marija je napisala prijavu ali se plašila. Kome da je odnese? Ljudi kojima je pokazala su je sputavali, ubeđuju je da odustane jer on ima moćne ljude iza sebe. Pošto je prešao u SNS, njegov krug moćnika se proširio. Sama je u svemu. Konačno odlučuje da kaže mužu šta se dešava.



On je odmah savetuje da odustane od svega i da da otkaz.Ne viđa ljude, nema podršku, čak ni u mužu. Kaže da je hteo da je zaštiti od problema do kojih je došlo posle prijave.Jedini čovek koji je u čitavoj priči stao na njenu stranu bio je stric koji joj je rekao da se takvima ne ćuti i da je hrabra.

Tek nakon javnog istupanja o zlostavljanju koje je preživela, život joj se potpuno preokrenuo i doveo je u situaciju da se sučava sa žestokim momcima i kriminalnim miljeom. O toj agoniji i pretnjama će govoriti, čućemo u sledećem delu Marijine ispovesti u "Život priča".



Marija je pravi primjer kako žene ne treba da se plaše čak ni onih koji imaju visoko poziciji niti onih koji koriste riječi da zaplaše i silu da dobiju nešto što im ne pripada. Marija je takođe posavjetovala žene da o takvim stvarima ne treba nikome da ćute.

noizz.rs

Pokreće Blogger.