Legenda sa velikim srcem: "Oprostila sam čovjeku koji me je povrijedio, ljudski je praštati"

Mnogo je priča iz bogatog života legendarne glumice, a možda je manje poznato ili prepričavano da je Milena Dravić kasnije srela i oprostila lopovu koji joj je opljačkao stan.


Davne 1971. godine, dok je bila na generalnoj probi svoje prve predstave "Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji", pokradene su joj sve dragocenosti. Proba je bila prekinuta posle hitnog poziva da siđe sa scene i odmah ode kući, gde je zatekla policiju i uplakanu majku.

Godinama kasnije, u Kotoru, sedela je u kafiću, i kako je ispričala, konobar je upitao da li za njen sto može da dođe čovek koji joj je davno u Beogradu "počistio" stan. Glumica se zbunila, jer nije odmah shvatila da pod "čiščenjem" misli na krađu, a stan su joj sređivale žene, nikad muškarci.Ipak dozvolila je. Lepuškasti muškarac joj se pridružio, pružio joj je ruku, seo preko puta nje i otvorio dušu. "Ja sam onaj koji vam je 1971. godine opljačkao stan. Odneo sam sve vredne stvari. Ja sam vas pokrao! Ja sam obični lopov, ali odrobijao sam. Možete li mi oprostiti?", obratio se glumici, a ona je ostala u šoku.

Dugo ga je gledala u oči i prekinula tišinu jednom rečju: "Opraštam". Onda su nastavili razgovor, Milenu je zanimalo šta radi u Kotoru, a on je pojasnio da se bavi poštenim poslom i ima porodicu. Inače, ukrao joj je sav nakit i nagrade, koji joj nisu nikad vraćeni, jer su rasprodate.Ova priča je dokaz velikog srca legendarne glumice, a podsetićemo i na još jednu situaciju iz života Milene i Gage u kojoj bi malo ljudi postupilo kao oni - vođeni samo velikim srcima. Naime, glumci su svojevremeno odustali od kupovine automobila i novcem koji su namenili za to pomogli dečaku za kog su čuli putem televizije.

 Bila je to situacija kao na filmu. Njihova kola nisu mogla da upale, vratili su se kući da pozovu nekoga da popravi auto i baš tada je na TV-u išao prilog o dečaku kom je hitno potrebna operacija. U tom momentu, pre više od 20 godina i velike krize u zemlji, par je uspeo da skupi novac za novi automobil i odlučili su da zamene stari koji su uvek morali da guraju ne bi li upalio.

 Međutim, tad kad su došli u stan da pozovu majstora i videli prilog o bolesnom dečaku Dragan je Mileni rekao: "Njima treba para koliko mi imamo trenutno u kući. Ma, šta će nam novi automobil..." Saznali su gde se nalazi porodica dečaka, a kada je došao prijatelj da ih odveze da poprave kola, rekli su mu da vozi do dečakovog sela. Dali su im novac, a oni su ostali zatečeni.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Ukoliko preuzimate sadržaj ovog članka OBAVEZNI ste da nas navedete kao izvor uz linkovanje našeg članka.

Pokreće Blogger.