Fobije za koje možda niste znali da uopšte postoje: Imate strah od mljackanja, niste jedini

U današnje vrijeme ustanovljeno je pregršt različitih fobija od kojih su neke sulude. 


Fejt Votson (20) se muči kada izađe u restoran sa dečkom, jer pati od retkog poremećaja zbog kog svaki put kada čuje određene zvuke, dobije napad besa. Najviše joj smeta zvuk žvakanja, pa to često uništava njene sastanke sa izabranikom, Dejvom.

Ona pati od poremećaja koji se zove misofonija, zbog kojeg nije u mogućnosti da toleriše određene zvuke. Kada Dejv i ja odemo u restoran, u pozadini mora da se čuje muzika kako ne bih morala da razmišljam o zvucima koje proizvodi on, ili ljudi oko nas - kaže Fejt, dodajući da večera u kućnom ambijentu nije ništa manje neprijatna.



TV mora glasno da se čuje, kako ona ne bi slušala Dejvovo žvakanje. A ovo su još neke čudne stvari koje se smatraju fobijama. Arahibutirofobija- strah da se puter od kikirikija ne zalijepi na nepce. Aliumfobia- strah od bijelog luka. Fobofobija- strah od toga da dobijemo fobiju.

Seskuipedalofobija- strah od dugih riječi. Abultofobija- strah od kupanja. Dekstrofobija- strah od toga da nam je bilo koji objekat sa desne strane. Siderofobija- strah od zvijezda. Aritmofobija- strah od brojeva. Logofobija- strah od učenja da čitamo. Plutofobija- strah od novca.



Ideofobija- strah od ideja. Geliofobija- strah od smijeha. Ompalofobija- strah od pupka. Eleuterofobija- strah od slobode. Ksantofobija- strah od žute boje. Caetofobija- strah od kose i dlaka. Oktofobija- strah od broja osam. Simetrofobija- strah od simetrije.

Aurofobija- strah od zlata. Nostofobija- strah od povratka kući. Nomofobija- strah od nemanja mobilnog telefona. Kaliginefobija- strah od lijepih žena. Kinemortofobija- strah od zombija. Pogonofobija- strah od brada.

Pokreće Blogger.