4 principa preko kojih ne bi prešle osobe rođene u znaku Vodolije

Vodolije su osobe sa jakim i istaknutim karakterom koje većinom znaju šta žele.


"Živi i pusti druge da žive" je moto ovog znaka. Vodolije su otvorene prema svemu pod uslovom da niko nije povređen. Prilično su opušteni i društveni, ali postoje ljudi i pojave koje mrze i preziru. Šta najteže podnose? Ograničenja: Malo je verovatno da će se pomiriti s ograničenjima koje im nameću.

Zahtevaju punu slobodu izbora, delovanja ili istraživanja. Da bi mogli da funkcionišu, njihova nepresušna struja ideja mora teći bez prepreka i ograda. Vole da lete kroz život poput vetra, a svaki pokušaj obuzdavanja dovešće ih do besa i nezadovoljstva.



 Intimnost i emotivnost: Privlače ih apstraktne ideje, geometrijski oblici, formule i algoritmi, dok se toplokrvnim telima bave samo koliko moraju. Čak i ako pružaju podršku svojim voljenima, to čine na praktičan način, bez emotivnog angažmana.. Sukobi i nasilje:

Vodolije se trude da doprinesu funkcionisanju društva kom pripadaju. Čvrsti su zagovornici vrednosti poput društvene pravde i jednakosti. Svađe i razmirice smatraju promašenim, a fizičke sukobe primitivnim. Odlični su posrednici u rešavanju nesuglasica među ljudima.



Kao rođeni mirotvorci, rešavaju sporne situacije dijalogom, odbacujući nasilje. Autoriteti: Dok je izvesno da ćete sresti Vodoliju kolekcionara leptira ili maraka, gotovo je nemoguće da ćete nabasati na nekog koji prihvata uobičajene autoritete.

Zahvaljujući svom liberalnom i naprednom duhu, preispituju organe vlasti, intelektualce, konvencionalnu nauku i ceo društveni poredak. Oni su revolucionari usmereni na rušenje krutih definicija i sistema.

Pokreće Blogger.