Udata žena izdvaja 13 loših strana braka - "Ljubav iz filmova ne postoji"

Kada ljubav zamakne u kasne godine to više nije ona ista priča kao na početku.


Ako je jedna osoba uvek u žurbi, a druga se ne trudi dovoljno, brak će se teško održati. Jedna žena je otkrila kako izgleda brak nakon 12 godina ljubavi, a njeni saveti će vas sigurno podstaći da razmislite. Bright Side donosi 12 saveta žene koja je provela 12 godina u braku.

Strast će nestati: Početna strast će nestati s vremenom, ali prave veze održavaju se i nakon toga. Odnos treba biti stabilan i miran, bez puno svađa. Kad se vraćate kući s posla, trebalo bi da se osećate smireno jer idete u krug svoje porodice koja je topla i voli vas.



Brak nisu samo lepi trenuci: Nažalost, nijedan brak nije idealan. Zateći će vas bolesti, loše emocije, umor, nervoza ili ljutnja u vezi. Međutim, to je očekivano, a najvažnije je kako će se par nositi s ovim pojavama i probleme svesti na minimum. Uočavate razlike:

Kad zaljubljenost izbledi, otkrićete vaše razlike u mentalitetu, stavu prema životu, finansijama ili vaspitanju dece. Ne pokušavajte da oponašate bajke ili filmove, možda ste u braku, ali ste i različiti. Muškarcu trebate dati prostora: Ako vaš suprug želi da ide napolje – nemojte mu to uskraćivati.



Zadržavanje osobe u vezi stvoriće probleme. Dopustite da osoba bude srećna i samostalno se razvija, ako nešto i pođe po zlu, poći će i bez vašeg zadržavanja partnera. Slabo se razvijajte zajedno: Ako se supružnici ne razvijaju zajedno, pre ili kasnije jedno od vas primetiće da ga druga osoba ograničava.

Ne branite partneru da se razvija, ali važno je imati i zajednički interes. S godinama se ovo gubi. Teško je prihvatiti sebe kakvi jeste: Možda vas neke navike partnera nerviraju, ne slažete se oko svega ili imate drugačiji pogled na određene teme, ali važno je da se razumete.

Naučite kakve ste stvarno osobe, a ako želite promenu, podstaknite je na pozitivan način. Ne dozvolite da postanete kopija vašeg partnera jer želite da postanete neko ko se njemu dopada. Supruga ne dolazi nakon dece i supružnika: Supruga se ne bi trebalo da se žrtvuje za muža ili decu.

Trebalo bi da se uzajamno pomažete te delite kućne i druge zadatke. Brak ne sme da spreči ženu da bude nezavisna i zanimljiva osoba. Svako ima svoje želje i interese: Svaka osoba ima prava na privatni prostor i vreme za sebe. Možda u slobodno vreme trenirate ili se družite s prijateljima.

Važno je da ne zanemarite svoje interesne tačke, a takođe je bitno da se finansijski možete osloniti na sebe. U dugogodišnjim brakovima ovo obično predstavlja problem i teško je pronaći vremena za svoje stvari. Slični temperamenti: Ako je jedna osoba uvek u žurbi brak će se teško održati.

Neodgovarajući temperamenti znaju stvoriti velike probleme i kasnije će nekoga zakinuti. Kako ćete izgraditi zajednički život kad se krećete različitim tempom? Intimnost nije na značaju: Nakon 12 godina braka, supruga je otkrila da je nemoguće imati jednaki nivo romantike i strasti kao nekad.

Prelazite u mirniji period, ali ako su vam osećaji dovoljno jaki, nećete osetiti veće probleme. U vezama punim ljubavi čak i seks dođe na drugo mesto jer nije najvažnija stvar u odnosu. Donošenje zajedničkih odluka Ne morate da se slažetei oko svega, ali učestalo neslaganje i razmirice su ipak dio većine dugogodišnjih brakova - nažalost!

Pokreće Blogger.