Tina Tarner inspirisala: "Najlakše je kukati, shvatite već jednom 3 bitne stvari"

Tina Tarnet je opšte prihvaćena svjetska diva koja je inspirisala žene širom svijeta. Kroz svoje priče i djela mnoge žene je navela da budu jače i bolje nego što jesu.


Uvijek sam bila oduševljena Tinom Tarner. Njena priča o životu, karijeri, majčinstvu naterala me je da pomislim kako nikad, nikad ne smemo da prestanemo da se borimo!!! Kada je imala 38 godina, Tina je uspela da pobegne od muža koji ju je zlostavljao.

Ostavila je sve: karijeru, novac, decu i pobegla od njega. U dobi od 38 godina, morala je da počne sve iz početka. Nije imala ničiju podršku ni pomoć, morala je da se osloni samo na sebe. Trebalo joj je šest godina da stane na svoje noge. Sve što je postigla, sama je uradila, bez ičije pomoći.



Inspirisana ovom pričom došla sam do ovog zaključka: Život je kratak - nikad ne znaš koliko daleko možeš da doguraš ako ne pokušaš! 1. Ne razmišljaj o prošlosti - ona te samo koči: Karijeru moraš da razvijaš od dvadesete, pa do tridesete da imaš već radno iskustvo koje će ti pomoći.

 Po njima, do četrdesete već možete da imate karijeru koja će vas izdržavati i osigurati vam bezbrižne penzionerske dane. Sve je to lepo, ali teško da se život dešava po pravilu. Lepo je imati 20 ili čak 25 godina iskustva u jednom poslu. Ali život se danas odvija brzo.



Ako ne radite na sebi, doći će neko i pregaziće vas uprkos svim tim godinama iskustva. Često se dešava da neki posao koji je pre dvadeset godina bio aktuelan, danas i ne postoji. Da to za šta smo se školovali, više ne vredi. 2. Pitajte za pomoć - nemojte da vas je strah!

Današnji svet se vrti oko one izreke: "Ti meni - ja tebi!" ili "Ruka ruku mije". Trgovanje uslugama danas je postalo aktuelnije i cenjenije od trgovine bilo kojim proizvodom. Ne bojte se da pitate za pomoć jer nikad ne znate gde vas to može dovesti. Samo tražite i daće vam se!

3. Vi niste zaglavljeni u ovoj trenutno lošoj situaciji: Zastrašujuće je ostaviti posao koji vam plaća račune i upustiti se u nešto tako rizično kao što je privatni posao ili bilo koji drugi novi posao. Međutim, ako ne sada, onda - kada? Postoji ona izreka: "Pokreni se - nisi drvo!".

Što znači da je svaka promena dobra stvar. Iz nje nastaju životne lekcije. Najlakše je kukati i moliti Boga da se nešto promeni. Bog vam neće pomoći, ako sami sebi ne pomognete. Ne dopustite da još jednu Novu godinu dočekate nesrećni na poslu koji ne volite.

Pokreće Blogger.