Tako se dijete uči: 30 savjeta koje je čuveni filozof uputio svojoj kćerci

Georgij Ivanovič Gurđijev (početkom 20. vijeka) je bio čuveni jermenski filozof i veliki mislilac.


Rejna D'Asija je otkrila 30 saveta koje joj je dao njen otac filozof Gurđijev. Činjenica je da su oni pravo blago. Fokusiraj svoju pažnju na sebe. Budi svesna u svakom trenutku šta misliš, osećas, želiš i radiš. Uvek završi ono što si započela. Ono što radiš, radi na najbolji mogući način.

 Nemoj se vezati ni za šta što može da te uništiti na duže staze. Razvijaj svoju velikodušnost bez svedoka. Ponašaj se prema svakoj osobi kao da je u pitanju tvoj blizak rođak. Sredi tamo gde si napravila nered. Nauči da primaš i zahvali se za svaki dar. Prestani da se samoprocenjuješ.



Ne laži i ne kradi, ako to radiš, lažeš i kradeš samu sebe. Ne zauzimaj previše prostora. Ne pravi buku i beskorisne gestove. Ako ne poseduješ veru, bar je imitiraj. Ne dozvoli da te impresioniraju jake ličnosti. Ne prisvajaj ništa i nikoga. Deli ravnomerno.

Ne zavodi. Jedi i spavaj samo onoliko koliko je neophodno. Ne pričaj o svojim ličnim problemima. Ne sudi i ne diskriminiši kad ne znaš većinu činjenica. Ne uspostavljaj nepotrebna prijateljstva. Nemoj se prodavati. Poštuj ugovore koje si potpisala.



Budi tačna. Ne zavidi na dobrima i uspesima drugih. Govori samo ono što je neophodno. Nemoj misliti samo o pogodnostima koje će ti doneti tvoje delovanje. Nikad ne preti. Ostvari svoja obećanja. Tokom rasprave, stavi se u kožu tog drugog. Priznaj ako te neko prevaziđe. Ne sledi trendove.

Pokreće Blogger.