Riješite se nervoze i treme: Odlične metode da savladate strah od neizvjesnosti

Nema tog čovjeka koji svakodnevno ne osjeća nervozu i tremu koja ga muči.


Kada izgubimo sigurnost imamo osećaj kao da gubimo tlo pod nogama, vjerovatno svi znamo kako je to i koliko je teško. Tada nema bezbrižnih sanjarenja i uživanja, već svu pažnju povlače stvari koje su nam nepoznate. Neizvesnosti nam ne dozvoljava da se pomerimo sa mesta.

Jer se bojimo da će i najmanji iskorak poremetiti ono što već imamo. Svaki put kada osetimo da će nas neki korak dovesti do neizvesnosti, u nama se aktivira alarm koji nam signalizira da bi trebalo da se vratimo u našu sigurnu zonu. Iza neizvesnosti su sve one stvari za koje govorimo da nisu moguće.Ili  one stvari za koje govorimo da su previše dobre da bi bile istina, da ih ne zaslužujemo. Tamo su i prilike koje malo ko dobija u svom životu, jer ih je tražio na drugom, sigurnom mestu. Spontanost je ta koja stvara, sloboda je ono što produbljuje naše mogućnosti.

Ukoliko izgubimo ono čega smo se grčevito držali kako bismo sačuvali sigurnost, boleće jače nego onda kada bismo prihvatili rizik. Um koji po svaku cenu podržava sigurnost je um koji je u grču, um bez slobode i kreativnosti. Sloboda dolazi kada shvatimo da se iza neizvesnosti ne krije nužno loše.Sloboda dolazi kada se u nama rodi vera da nas iza neizvesnosti čekaju nove i divne stvari. Da bismo došli do njih potrebno je da počnemo da negujemo i pojačavamo veru u sebe da smo spremni za svaku promenu koja nam se dogodi. Ono što će pomoći jeste postepeno navikavanje na nove stvari.

Kada oslobodimo um i polako počnemo da ga pripremamo na nove mogućnosti, svaku promenu koja nam se dogodi prihvatićemo mnogo lakše i sa manje otpora. Prvi korak bi bio da osvestimo da sve ono što nazivamo sigurnim zapravo i nije apsolutno sigurno. Tog trenutka naš um počinje da primećuje i stvara nove prilike koje će nam doneti i više zadovoljstva nego što smo mogli i da zamislimo. Na taj način otvaramo nova vrata iza kojih neizvesnost nije signal za strah već prilika za novo iskustvo.

lepotaizdravlje.rs

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.