Čudna bračna ispovjest: "Zašto me nigdje nećete vidjeti sa mužem"

Poučna priča o životu dvoje ljudi u braku, nesuglasicama i shvatanjem života.


Bili smo jedan od onih parova oko kojih su svi kolutali očima i mnogi su nam govorili da se ponašamo kao sijamski blizanci. Išli smo svuda zajedno i rijetko kada smo bili razdvojeni. Zasmijavali smo jedno drugo i često znali šta ono drugo misli nakon samo jednog pogleda.

Danas je situacija potpuno drugačija. Rijetko ćete me vidjeti u javnosti sa mužem. Imamo dvoje male djece i jednostavnije je da podijelimo dnevne obaveze između sebe nego da idemo svuda zajedno porodično. Jedno od nas odlazi u kupovinu,drugo ostaje da čuva djecu i brine se o kući. Djecu treba voziti sa jedne na drugu aktivnost? Možda će muž sina odvesti na fudbal, a ja kćerku na ples (ili obrnuto). Mnogo je jednostavnije kada odjednom trebamo biti odgovorni samo za jedno dijete i kada smo fleksibiliniji po pitanju sopstvenog transporta.

Jedno od nas želi izaći naveče sa prijateljima? Jedno će sigurno ostati kod kuće da čuva djecu, budući da su bebisiterke skupe. Čak i kada smo kod kuće zajedno, rijetko smo na istom mjestu. Muž kosi travu ili popravlja nešto u garaži, dok ja odlažem veš ili perem suđe ili čistim jednu od soba.Rijetko kada spavamo dovoljno da bismo funkcionisali normalno, nemamo mnogo vremena jedno za drugo (a kada imamo preumorni smo i da se pokrenemo, a kamoli da imamo sex) i jednostavno je zaboraviti koliko i dalje zapravo uživamo kada samo skupa.

 S vremene na vrijeme zvijezde se poklope tako da niko nije bolestan i imamo para za bebisiterku pa možemo izaći sami. Odemo u restoran i uživamo u toplom obroku dok nas niko ne prekida. Popijemo nekoliko pića i na kraju obično, ipak, završimo u obavljanju raznih nabavki za kuću.

Ali, oboje razumijemo da se radi o samo jednoj fazi našeg braka. Iako nam je nekad teško, nadam se da će naš brak biti i dalje jak, kada djeca dovoljno odrastu da se brinu sama o sebi. A u međuvremenu, radimo što možemo kako bismo pokazali onom drugom da ga cijenimo.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.